Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα δικάζεται, Αλβανοί εθνικιστές καίνε την σημαία της Βορείου Ηπείρου, κλοπές και σοβαρές φθορές σε σπίτια Ελλήνων και ο Αλβανός πρωθυπουργός… μας εμπαίζει απροκάλυπτα - Η Αθήνα τι κάνει;


Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα
δικάζεται,
Αλβανοί εθνικιστές καίνε την σημαία
της Βορείου Ηπείρου,
κλοπές και σοβαρές φθορές
σε σπίτια Ελλήνων
και ο Αλβανός πρωθυπουργός…
μας εμπαίζει απροκάλυπτα
Η Αθήνα τι κάνει;

Έντονες καταστάσεις βιώνει και πάλι τις τελευταίες ημέρες ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.

Στις 6 Ιουνίου 2020 Αλβανοί εθνικιστές του κινήματος «Τα παιδιά της Λιαπουριάς» έκαψαν σημαία της Βορείου Ηπείρου στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Κλεισούρας, ενώ σύμφωνα με τη σελίδα τους στο facebook, προγραμματίζουν στις 17 Ιουνίου διαμαρτυρία μπροστά από το ελληνικό προξενείο του Αργυρόκαστρου στην οποία προτίθενται να ζητήσουν την απομάκρυνση του Έλληνα προξένου.

Με την πυρπόληση της σημαίας της Βορείου Ηπείρου «τα παιδιά της Λιαπουριάς», απλούστατα παραδέχτηκαν ότι η Βόρειος Ήπειρος και το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα υφίστανται και τους φοβίζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΗΠΕΙΡΟ, ΕΔΩ.

Στις 12 Ιουνίου, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, λέγοντας ότι, δεν είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαφορετική εθνικότητα.

«Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες της μειονότητας έχουν προβλήματα με τα περιουσιακά τους δικαιώματα; Ναι. Αλλά είναι μόνο αυτοί που έχουν προβλήματα με τα περιουσιακά δικαιώματα; Όχι. Όλη η χώρα, κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο της χώρας, έχει ένα βάρος μιας πολύπλοκης κληρονομιάς που σχετίζεται με τους τίτλους περιουσιακών δικαιωμάτων, τα αρχεία, τα συστήματα», υποστήριξε.

Η αλβανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, εργάζεται για τη βελτίωση της κατάστασης και ήδη υπάρχει πρόοδος και μια νέα νομοθεσία που έχει και τη στήριξη του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Μόνο που ο κ. Ράμα δεν εξήγησε γιατί στο ιδιοκτησιακό βγαίνουν πάντα κερδισμένοι Αλβανοί καταπατητές εις βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, καθώς και γιατί το αλβανικό κράτος χαρακτηρίζει ιδιωτικές εκτάσεις που ανήκουν σε Έλληνες ως κρατικές με το «έτσι θέλω», ώστε να τις πουλήσει έναντι πινακίου φακής σε Αλβανούς ολιγάρχες για χάρη της… τουριστικής ανάπτυξης.

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Ράμα τον Δεκέμβριο του 2015 είχε μπει σε δημόσια αντιπαράθεση με τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα για το ποιος έφερε τους περισσότερους Αλβανούς εποίκους στους Αγίους Σαράντα.

Στο ελληνικό χωριό Κρανιά του Δήμου Φοινικαίων σημειώθηκαν από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου κλοπές και σοβαρές φθορές σε τουλάχιστον πέντε σπίτια, με τις αλβανικές Αρχές να μένουν απαθείς μπροστά στα ληστρικά φαινόμενα.

Ο ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Τέλος ο κ. Γιάννης Κατσίφας, πατέρας του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, καλείται να δικαστεί την Τρίτη 16 Ιουνίου στο πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας. Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που η οικογένεια θέλησε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου ο γιος της σκοτώθηκε από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ, ΕΔΩ.

Κατά τ’ άλλα ο Αλβανός πρωθυπουργός στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έκανε λόγο για «πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών που είναι πιο παραδειγματικές απ’ ό,τι μεταξύ κυβερνήσεων κι αυτό δεν ισχύει μόνο τώρα αλλά τα τελευταία τριάντα χρόνια, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και το άνοιγμα της Αλβανίας».

Όχι, δεν φταίει ο Έντι Ράμα που μας εμπαίζει τόσο απροκάλυπτα!

Το ζητούμενο είναι η στάση της Αθήνας. Ο Έντι Ράμα βρίσκει και τα κάνει.

ΠΗΓΗ: Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, 16.6.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 16.6.2020.ΛΕΞΕΙΣΚατσιφας, Αλβανοι εθνικιστες, καψιμο σημαιας, Βορειος Ηπειρος, Αλβανος πρωθυπουργος, Βορειοηπειρωτικος Ελληνισμος, 2020, εθνικισμος, κινημα Τα παιδια της Λιαπουριας, Λιαπουρια, σημαια, Βορεια Ηπειρος, στρατιωτικο νεκροταφειο Κλεισουρας, Κλεισουρα, ελληνικο προξενειο Αργυροκαστρου, Αργυροκαστρο, Ελληνας προξενος, πυρποληση σημαιας, Βορειοηπειρωτικο ζητημα, Αλβανια, Εντι Ραμα, Οικονομικο Φορουμ Δελφων, περιουσιακα δικαιωματα, ελληνικη μειονοτητα, εθνικοτητα, κληρονομια, Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων, ΕΔΔΑ, ιδιοκτησιακο, καταπατητης, αλβανικο κρατος, τουρισμος, 2015, Μπερισα, Αγιοι Σαραντα, Κρανια, Δημος Φοινικαιων, Φοινικη, Φοινικι, προσκυνηταρι, 28 Οκτωβριου 2018
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ