20.000 χρόνων αντικείμενα ανθρώπων βρέθηκαν στο Βιετνάμ - Κι ένα μυστήριο αντικείμενο 1,2 εκατοστών!


20.000 χρόνων
αντικείμενα ανθρώπων
βρέθηκαν στο Βιετνάμ

Κι ένα μυστήριο αντικείμενο 1,2 εκατοστών!


Ο κ. Trinh Nang Chung της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών του Βιετνάμ και οι συνάδελφοί του βρήκαν ίχνη ανθρώπινης κατοίκησης σε σπηλιές στο εθνικό πάρκο γύρω από την λίμνη Ba Be του βορειοανατολικού Βιετνάμ, που εκτιμάται ότι είναι περίπου 20.000 χρόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Εργαλεία 800.000 χρόνων

Τα περισσότερα από τα αντικείμενα, όπως 50 εργαλεία από πέτρα, στοιχεία μαγειρέματος (εστία), δόντια και οστά ζώων, βρέθηκαν στο σπήλαιο Tham Kit, το οποίο χωρίζεται σε τρία δωμάτια και έχει λεία δάπεδα και μεγάλες πέτρες. Το σπήλαιο Tham Kit ευρίσκεται 50 μ. πάνω από την επιφάνεια της λίμνης, βλέπει νοτιοδυτικά και έχει έκταση 3.000 τετραγωνικά μέτρα!

Ίχνη βρέθηκαν επίσης στα σπήλαια Tham Mya, Na Phoong και Ba Cua, της κοινότητας Nam Mau.

Οι ανασκαφείς βρήκαν επίσης πέτρινα αντικείμενα του Πολιτισμού Hoa Binh (12.000-10.000 π.Χ.) στο κοντινό σπήλαιο Tham Mya και πολλά κεραμικά αντικείμενα της Εποχής του Μετάλλου στα σπήλαια Na Phoong και Ba Cua.


Από τα ημι-απολιθωμένα οστά, και δόντια ευρέθη ότι οι άνθρωποι ήσαν κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες, και έτρωγαν κυνήγι, λαχανικά και φρούτα.

Ωστόσο, μυστήριο παραμένει ένα αντικείμενο, που βρήκαν οι ανασκαφείς: μια μικρή επίπεδη μπάρα με δύο τρύπες διαμέτρου περίπου 1,2 εκατοστών στην επιφάνεια. Το αντικείμενο φαινόταν να έχει χαραχθεί προσεκτικά και να έχει κοπεί.
                                                    
ΠΗΓΗ: Vietnam Academy of Social Sciences, July 18, 2020. Vietnam Plus, 20.7.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: 20.000 χρονων, ανθρωπος, Βιετναμ, σπηλια, εθνικο παρκο λιμνη Μπα Μπε, 20.000 χρονια πριν, πετρινα εργαλεια, μαγειρεμα, εστια, δοντια, οστα  ζωων, σπηλαιο Δαμ Κιτ, Δαμ Μυα, Να Φουνγκ, Μπα Κουα, Ναμ Μαου, ανασκαφες, Πολιτισμος Χοα Μπινχ, 12000 πΧ, 10000 πΧ, κεραμικα, Εποχη Μεταλλου, απολιθωμα, κυνηγοι τροφοσυλλεκτες, λαχανικα, φρουτα, μυστηριο, μπαρα, χαρακτικη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ