«Τραγουδάμε τους ποιητές μας» στο Κάστρο της Άρτας


«Τραγουδάμε τους ποιητές μας»
στο Κάστρο της Άρτας

Μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία με ήχους και στίχους, που συγκινούν την καρδιά, ταξιδεύουν το νου και ξυπνούν νοσταλγικές αναμνήσεις, πρόκειται να απολαύσει το κοινό της Άρτας την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 στο μεσαιωνικό Κάστρο.


Ο μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής και η νεαρή ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη θα ερμηνεύσουν τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Πλέσσας, Μικρούτσικος, Λοΐζος, Λάγιος, Σπανός, Ξαρχάκος κ.ά.), ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη μελοποιημένα από τον Στέφανο Κορκολή αλλά και γνωστές συνθέσεις σε δική του διασκευή. Τους δύο καλλιτέχνες θα συνοδεύουν επί σκηνής δύο εξαίρετοι μουσικοί, ο Κωστής Πυρένης (κιθάρα, τραγούδι) και ο Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο, φλάουτο).

Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Πρόκειται για έναν νέο θεσμό τον οποίο εγκαινιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το δύσκολο αυτό καλοκαίρι, με τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνικών οργανισμό και πλήθους καλλιτεχνών.

Σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΡΤΑ, ΕΔΩ.

Συντελεστές:
Στέφανος Κορκολής (πιάνο, τραγούδι, ενορχηστρώσεις)
Σοφία Μανουσάκη (φωνή)
Κώστας Πυρένης (κιθάρα)
Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο, φλάουτο)

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μέγιστος αριθμός θεατών 200.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης ΕΔΩ.

Ώρα προσέλευσης: 19:00
Ώρα έναρξης: 19.30

Για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία, οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν στον περιορισμό διασποράς του COVID-19. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ΄ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους, ενώ η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι προαιρετική.

ΠΗΓΗ: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ, 16.7.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 16.7.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: Αρτα, Κορκολης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ