ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - του Λ. Μπαρτατίλα


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ




«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ»
(Ευριπίδης)

Η πράξη της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία (και όχι Αγιά Σοφιά) σε τζαμί, - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΕΔΩ - σηματοδοτεί τα εξής:

Κατ’ αρχάς, αφοπλίζει το επιχείρημα όσων μιλούσαν για διαπραγματεύσεις, διάλογο με τους γείτονες, Χάγη κ.ο.κ.


Τα γεγονότα στον Έβρο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και η άριστη αντιμετώπιση από την πλευρά της Ελλάδος του υβριδικού πολέμου, απογύμνωσαν τόσο το επιχείρημα των «καημένων προσφύγων», όσο και την απειλή του Ερντογάν, ότι θα πνίξει την Ελλάδα και την Ευρώπη με λαθρομετανάστες και τρομοκράτες.

Πλέον αυτό το όπλο δεν υπάρχει στην φαρέτρα του και του το αφαίρεσαν οι Έλληνες.
Κατά τον ίδιο τρόπο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί τώρα, ότι πρέπει να συζητήσουμε με μία χώρα, την Τουρκία, η οποία προχωρά σε βάρβαρες και απολίτιστες πράξεις.

Ακόμη και μουσουλμάνοι τίθενται αρνητικά προς την πράξη αυτή βαρβαρότητας της Τουρκίας.

Κατά συνέπεια, από εδώ και πλέον, όποιος διανοηθεί να ισχυριστεί, ότι μπορούμε με διάλογο να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία, είναι κάτι πολύ χειρότερο από ενσυνείδητος προδότης και καλό θα είναι, εάν προβεί σε τέτοια δήλωση, να έχει γρήγορο και μεγάλο ελικόπτερο για αυτόν και την οικογένεια του, διότι η υπομονή του Ελληνικού Λαού στην υπονόμευση Εθνικών μας Θεμάτων εξαντλήθηκε και πλέον δεν τρώμε κουτόχορτο.

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μας φανερώνει το πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η Τουρκία. Μας λένε πολλοί, ότι ο Ερντογάν προχώρησε σε αυτή την κίνηση, κυρίως για εσωτερική κατανάλωση, δηλαδή για να ανεβάσει την δημοτικότητα του. Αυτή είναι παράπλευρη κίνηση. Στην πραγματικότητα η πράξη του αυτή, είναι πράξη ενός εγκλωβισμένου ποντικού.
Όταν συμμετέχεις σε ένα παιχνίδι και βλέπεις, ότι η κατάσταση είναι εντελώς εναντίον σου και δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις την ήττα, τότε μόνο ένας τρόπος υπάρχει να γλιτώσεις. Να κερδίσεις χρόνο, τινάζοντας το παιχνίδι στον αέρα, χαλώντας το. Αυτό προσπαθεί να κάνει ο μικρός Ταγίπ, δηλαδή δημιουργεί φανατισμό και «τσαμπουκά» νομίζοντας, ότι έτσι θα αναγκάσει την Ελλάδα, αλλά κυρίως τους ισχυρούς μας συμμάχους, να το συζητήσουν.

Ο ολοκληρωτισμός αφανισμός της Τουρκικής βάσεως στην Λιβύη δεικνύει πόσο αποφασισμένοι για «συζήτηση» είναι οι σύμμαχοι μας.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε την στάση πρώην Ελλήνων Πρωθυπουργών απέναντι στον Ερντογάν. Ο ένας έκανε κουμπαριές και ο άλλος χόρευε ζεϊμπέκικο, ισχυριζόμενοι αμφότεροι πόσο φιλοευρωπαϊκή πολιτική έχει ο μικρός Ταγίπ.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν τώρα όλοι, τον βαθμό ευφυΐας και πολιτικής αντιλήψεως που είχαν ο Κωστάκης Καραμανλής και ο Γιωργάκης Παπανδρέου.

Η Ελλάς έχει τεράστια δυναμική και ευνοείται τα μέγιστα από τις παγκόσμιες εξελίξεις. Κατά συνέπεια, δεν της αρμόζει να την κυβερνούν «-άκηδες»,
«-σάκηδες» , «-λάκηδες» και «-ρούλες», «-σούλες» και «-κούλες».

Τις επιτυχίες που έχουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα και ΚΥΡΙΩΣ τις πολύ μεγαλύτερες επερχόμενες δεν τις οφείλουμε σε κανέναν πρόσκαιρο Υπουργό Εξωτερικών και σε καμμία προσωρινή κυβέρνηση.

Τις οφείλουμε στους θαυμαστούς Διπλωμάτες μας, στις υπερήφανες Ένοπλες Δυνάμεις μας, στους Φιλοσόφους μας και στους Αγίους μας.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έκανε και ένα ακόμη λάθος.

Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί, δυο ημέρες πριν την εορτή ενός σύγχρονου Αγίου, ο οποίος μιλούσε για «κάτι κόλλυβα που έχει η Τουρκία στο ζωνάρι της».

Τους Έλληνες, μας εδίδαξε η κούπα του Πυθαγόρα, ότι αν περάσεις το μέτρο, τότε τα χάνεις όλα.

Α, ρε καημένε Ερντογάν, τι σου μέλλε να πάθεις…

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 12.7.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: Τουρκια, Ερντογαν, Αγια Σοφια, Μπαρτατιλας, Καραμανλης, Παπανδρεου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ