Υπήρχε κοινή γραφή, σε όλο τον κόσμο, πριν 40.000 χρόνια! 32 κοινά σημάδια σε Ευρώπη, Αφρική, Αμερική, Ινδονησία, Αυστραλία… Αν και οι άνθρωποι δημιούργησαν συμβολικά σημάδια πριν 500.000 χρόνια!

Υπήρχε κοινή γραφή,
σε όλο τον κόσμο,
πριν 40.000 χρόνια!

32 κοινά σημάδια σε Ευρώπη, Αφρική,
Αμερική, Ινδονησία, Αυστραλία…

Αν και οι άνθρωποι δημιούργησαν
συμβολικά σημάδια
πριν 500.000 χρόνια! 

Του Γιώργου Λεκάκη


Η παλαιοανθρωπολόγος και μελετήτρια της βραχοτέχνης Genevieve von Petzinger αποφάσισε το 2007 να αναλάβει την μελέτη γεωμετρικών σημείων / σημαδιών που βρέθηκαν σε σπηλιές και σε άλλους χώρους, οι οποίοι χρονολογούνται πριν από 40.000 χρόνια, κατά τη διάρκεια της Λίθινης Εποχής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Εργαλεία 40.000 χρόνων.

Και Κοσμήματα 40.000 χρόνων.


Αν και πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τα γνωστά πετρογλυφικά των ζώων, λίγα ήταν γνωστά για τα σύμβολα που υπάρχουν δίπλα τους…

Ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, για να καταγράψει μια ομάδα συμβόλων, η οποία εμφανίζεται σε τοποθεσίες σε όλο τον πλανήτη! Τα ευρήματά υποδηλώνουν ένα «κοινό σύστημα πρώιμης (γραπτής) επικοινωνίας» που χρονολογείται πολύ αρχαιότερο από τις πρώτες γραπτές γλώσσες, οι οποίες θεωρούνται (συμβατικώς) πριν από 3.000 χρόνια…

- Αν και είναι γνωστά:

- η γραφή στο Δισπηλιό Καστοριάς Μακεδονίας 7.260 χρόνων - ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ -

γράμματα-σύμβολα στην Θράκη 7.000 χρόνων - ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ - και

- γραφή στην Θράκη 6.000 χρόνων - ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ, κ.ά.

«Το αστείο είναι ότι στις περισσότερες τοποθεσίες τα γεωμετρικά σημάδια ξεπερνούν κατά πολύ τις εικόνες ζώων και ανθρώπων», δήλωσε η κ. Genevieve von Petzinger. «Αλλά όταν ξεκίνησα, το 2007, δεν υπήρχε καν μια λίστα με πόσα διαφορετικά σχήματα υπήρχαν. Ούτε υπήρχε αίσθηση για το αν τα ίδια εμφανίστηκαν σε κάποιο διάστημα ή χρόνο»…

Έτσι ξεκίνησε να συντάξει μια βάση δεδομένων με όλες τις γνωστές γεωμετρικές «πινακίδες» σε έργα βραχοτέχνης στην εποχή των παγετώνων της Ευρώπης. Διαπίστωσε ότι υπήρχαν ασαφείς πληροφορίες για ορισμένες από τις τοποθεσίες και ότι άλλες δεν είχαν μελετηθεί για μισό αιώνα ή περισσότερο!

Στόχευσε τους λιγότερο μελετημένους χώρους στην Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Σικελία. Βρήκαν ένα θησαυρό από νέα γεωμετρικά σημάδια.

Γιατί δεν έχει σύμβολα από την Ελλάδα; Διότι δεν έψαξε στην Ελλάδα...

«Βρήκαμε νέα μη τεκμηριωμένα γεωμετρικά σημάδια στο 75% των τοποθεσιών που επισκεφτήκαμε», εξήγησε. Βρήκε σύμβολα στους τοίχους ένα μίλι μέσα σε σπήλαια σε ορισμένες περιπτώσεις!

Αργότερα, ταξίδεψε σε άλλους χώρους, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής. Η βάση δεδομένων συμβόλων αυξήθηκε και οι ερευνητές άρχισαν να βλέπουν μερικές εκπληκτικές ομοιότητες!

Τα 32 κοινά γράμματα-σημάδια-σύμβολα 40.000 χρόνων
που απαντώνται σε όλον τον πλανήτη.
Διακρίνουμε τα Ε, Ο, 1, #, X, U, -, V, M, , ξ, t, J, ω, Υ...


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΗΣ, ΕΔΩ.


«Υπάρχουν μόνον 32 γεωμετρικά σημάδια. Μόνο 32 σημάδια σε ένα χρονικό διάστημα 30.000 ετών και σε ολόκληρη την ήπειρο της Ευρώπης. Αυτός είναι ένας πολύ μικρός αριθμός», εξήγησε. «Τώρα αν αυτά ήταν τυχαίες διακοσμήσεις, δεν ξέρω… θα έπρεπε να δούμε πολύ περισσότερες παραλλαγές… Αλλά αντίθετα αυτό που βρίσκουμε είναι τα ίδια σημάδια που επαναλαμβάνονται τόσο στον χώρο όσο και στον χρόνο».

Το 65% των σημείων παρέμεινε σε χρήση για χιλιάδες χρόνια. Μερικά σημάδια φαίνεται να χρησιμοποιούνται τοπικά χωρίς ευρεία διανομή, ενώ μερικά χρησιμοποιήθηκαν σε όλον τον κόσμο, μέχρι την Ινδονησία και την Αυστραλία. Φαίνεται ότι έχουν συμφωνηθεί «πολιτισμικά αναγνωρισμένες έννοιες».

Τα γεωμετρικά σχήματα δεν μοιάζουν με γραπτή αναπαράσταση μιας ομιλούμενης γλώσσας, αλλά είναι στυλιζαρισμένες αφηρημένες παραστάσεις των πραγμάτων, που είδαν οι άνθρωποι στον κόσμο γύρω τους.

«Αν μιλάμε για γεωμετρικά σχήματα, με συγκεκριμένες πολιτισμικά αναγνωρισμένες, συμφωνημένες έννοιες, τότε θα μπορούσαμε να τα δούμε ως ένα από τα αρχαιότερα συστήματα γραπτής επικοινωνίας στον κόσμο», δήλωσε η κ. Von Petzinger - ΔΕΙΤΕ το σχετικό βίντεο ΕΔΩ.

Αυτές οι πρώτες παραστάσεις μπορεί να είναι οι πρώτες εμπνεύσεις για αυτό που αργότερα εξελίχθηκε σε αφηρημένη γραπτή γλώσσα. Σκεφτείτε κάτι παρόμοιο με τα emoji σήμερα!

«Αν το σκεφτείς, αυτά τα [γεωμετρικά σημάδια] είναι σαν τους παππούδες των emoji. Απλοί χαρακτήρες με ενσωματωμένες τεράστιες ποσότητες πληροφοριών», είπε. «Αλλά πρέπει να είσαι μέλος μιας πολιτιστικής ομάδας για να μπορείς να την αποκρυπτογραφήσεις. Πρέπει να γνωρίζετε τον κωδικό».


ΔΕΙΤΕWhy are these 32 symbols found in caves all over Europe | Genevieve von Petzinger.


Τώρα που οι ερευνητές έχουν βρει τα κοινά σύμβολα, δουλεύουν να μεταφράσουν αυτό που εννοούν. Αντικείμενα όπως ένα περιδέραιο / κολιέ ηλικίας 16.000 χρόνων από έναν χώρο ταφής στην Γαλλία μπορεί να χρησιμεύσει ως χρήσιμος αποκωδικοποιητής.

Είναι συναρπαστικό να γνωρίζουμε ότι τα αρχαία γεωμετρικά σύμβολα εμφανίζονται σε όλον τον κόσμο, χρονολογούνται πριν από 40.000 χρόνια - αν και ορισμένοι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι αρχαίοι άνθρωποι δημιούργησαν συμβολικά σημάδια ήδη πριν από 500.000 χρόνια… - ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Άνθρωποι πριν 500.000 χρόνια έτρωγαν άλογα!

 


ΠΗΓΗ«Mysterious Markings May Hold Clues to Origin of Writing – Paleoanthropologist Discovers Set of Geometric Signs Used Around the World 40,000 Years Ago», AW, 27.8.2020. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ το βιβλίο του Genevieve von Petzinger “The First Signs: Unlocking the Mysteries of the World’s Oldest Symbols” / «Τα πρώτα σημάδια: Ξεκλείδωμα των μυστηρίων των αρχαιότερων συμβόλων του κόσμου». ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.8.2020.

 ΛΕΞΕΙΣγραφη, 40.000 χρονια πριν, σημαδια, Ευρωπη, Αφρικη, Αμερικη, Ινδονησια, Αυστραλια, ανθρωπος, συμβολικο σημαδι, 500.000 χρονια πριν, παλαιοανθρωπολογια, βραχοτεχνη, Πετζινγκερ, 2007, γεωμετρικο σημειο, σπηλια, 40.000 χρονων, Λιθινη Εποχη, ανθρωποι, πετρογλυφικο, συμβολα, συμβολο, γραπτη επικοινωνια, γραπτη γλωσσα, Θρακη, Δισπηλιο Καστοριας, Μακεδονια, γεωμετρικο σημαδι, σχημα, βραχογλυφικα, εποχη παγετωνων, γραμμικα συμβολα, Γαλλια, Ισπανια, Πορτογαλια, Σικελια, γεωμετρικα σημαδια, σπηλαιο, πολιτισμικη αναγνωρισμενη εννοια, γραπτη αναπαρασταση ομιλουμενη γλωσσα, στυλιζαρισμενη γραφη, αφηρημενη παρασταση, πληροφορια, πολιτιστικη ομαδα, αποκρυπτογραφηση, κωδικος, κωδικας, μεταφραση, κολιε, περιδεραιο, 16.000 χρονων, ταφη, αποκωδικοποιητης, 500.000 χρονων

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ