Οικόσιτα σκυλιά που έζησαν πριν 20.000 χρόνια ευρέθησαν στην Μεγάλη Ελλάδα!

Οικόσιτα σκυλιά
που έζησαν πριν 20.000 χρόνια
ευρέθησαν στην Μεγάλη Ελλάδα! 

Του Γιώργου Λεκάκη


Λείψανα σκυλιών ηλικίας 20.000 και 14.000 χρόνων, ευρέθησαν σε δύο σπήλαια στην Απουλία! - ΠΡΙΝ 20.000 ΧΡΟΝΙΑ...

Πιστεύεται ότι τα σκυλιά κατοικούσαν μαζί με τους ανθρώπους των σπηλαίων αυτών, ωθώντας την εξημέρωση των σκύλων στην περιοχή αυτή της Μεγάλης Ελλάδας / Κάτω Ιταλίας, περίπου 4.000 χρόνια πίσω...

Στα σπήλαια ευρέθησαν επίσης λείψανα λύκων, τα οποία ήταν μεγαλύτερα από τα σκυλιά και είχαν ξεχωριστούς γομφίους για το σχίσιμο του κρέατος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΛΥΚΟ, ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκης "Ο μινωικός σκύλος ζει από την πρώιμη νεολιθική εποχή έως τις ημέρες μας συνεχώς στην Κρήτη. Συμβολισμοί και κοινωνικά συμπεράσματα μέσω της πορείας μιας αρχαιοτάτης φυλής ζώου", στην εφημ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Απρίλιος 2001.


«Τα λείψανα που βρέθηκαν στην Απουλία αντιπροσωπεύουν, μέχρι σήμερα, τα αρχαιότερα δείγματα που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή της Μεσογείου! Λείπουν αποδεικτικά στοιχεία της εξελικτικής διαδικασίας που οδήγησε τον σκύλο, στο πρώτο εξημερωμένο ζώο», εδήλωσε ο κ. Francesco Boschin του Πανεπιστημίου της Σιένα.

Η γενετική ανάλυση των λειψάνων δείχνει ότι ένα από αυτά τα σκυλιά είχε σχέση - βάσει των έως τώρα γενετικών αρχείων σκύλων - με έναν σκύλο, που έζησε πριν από 14.000 χρόνια, του οποίου τα λείψανα ανακαλύφθηκαν στην Γερμανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΣΚΥΛΟ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.


Τα ζώα αυτά μπορεί να αντιπροσωπεύουν και έναν πολιτιστικό δεσμό, μεταξύ των δύο ομάδων ανθρώπων, πρόσθεσε ο κ. Boschin. Και προτείνει ότι οι άνθρωποι και τα σκυλιά μετανάστευσαν στην νότια Ευρώπη αναζητώντας θερμότερες συνθήκες κατά την διάρκεια του Last Glacial Maximum.

ΠΗΓΗ: Jacksonville Free Press, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.9.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: Οικοσιτος σκυλος, Οικοσιτο σκυλι, 20.000 χρονια πριν, Μεγαλη Ελλαδα, 20.000 χρονων, 14.000 χρονων, σπηλαιο, Απουλια, εξημερωση σκυλου, Μεγαλη Ελλαδα, Κατω Ιταλια, λυκος, γομφιος, κρεας, Μεσογειος, εξημερωμενο ζωο, γενετικη, Γερμανια

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ