Να μην ξεχνάμε τα γερμανικά χρωστούμενα προς την Ελλάδα, από τον Α΄ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο…

Να μην ξεχνάμε
τα γερμανικά χρωστούμενα
προς την Ελλάδα,
από τον Α΄ και τον Β΄
Παγκόσμιο Πόλεμο… 

Του Γιώργου Λεκάκη

 

Μέρα που είναι, να μην ξεχνάμε τα γερμανικά χρέη / χρωστούμενα προς την Ελλάδα από τους Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Ο επίσημος διαδικτυακός σύνδεσμος της Βουλής των Ελλήνων

με το πόρισμα της Βουλής του 2016, ΕΔΩ.

 

Το πόρισμα βασίζεται σε Επίσημες Εκθέσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το 2019. Μάλιστα η Ελληνική Κυβέρνηση επέδωσε σχετική ρηματική διακοίνωση στις 4.6.2019 στην Γερμανία - ΔΕΙΤΕ το στην επίσημη ιστοσελίδα Υπουργείου Εξωτερικών:


«Κατόπιν οδηγιών της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βερολίνο επέδωσε σήμερα στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών Ρηματική Διακοίνωση, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλεί την γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Η διπλωματική αυτή ενέργεια έλαβε χώρα σε συνέχεια της σχετικής συζήτησης σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στις 17 Απριλίου, και σε εκτέλεση της απόφασης που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία, λαμβάνοντας υπ΄όψιν το Πόρισμα-Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας.

 

Οι ελληνικές αξιώσεις αφορούν αποζημιώσεις και επανορθώσεις για ζημίες που υπέστη η Ελλάδα και οι πολίτες της κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για πολεμικές αποζημιώσεις για τα θύματα και τους απογόνους των θυμάτων της γερμανικής Κατοχής, την αποπληρωμή του Κατοχικού Δανείου και την επιστροφή των λεηλατηθέντων και παράνομα αφαιρεθέντων αρχαιολογικών και άλλων πολιτιστικών αγαθών.

 

Η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις για την έμπρακτη ικανοποίηση των συγκεκριμένων αξιώσεων, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνικό λαό, ως ζήτημα ηθικό και υλικό¨.

 

ΠΗΓΗ: Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την επίδοση Ρηματικής Διακοίνωσης στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις από τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, 4.6.2019. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.10.2019.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την γερμανική Κατοχή βλ. βιβλία του Γ. Λεκάκη:

 

«Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. «Κάδμος», 2012.

«Ναζί: Οι βάρβαροι του 20ού αιώνα», εκδ. Κάδμος, 2013.

«Κατεστραμμένες πόλεις και χωριά στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. Κάδμος, 2014.

 - «Ντοκουμέντα Γενοκτονίας», 2016.

 - «Οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι ιεροσυλίες των ναζί κατά της ορθόδοξης Ελλάδας», 2016.

«Οι ελληνικές απαιτήσεις ισχύουν. Ντοκουμέντο: Η απόρρητη έκθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις οφειλές προς την Ελλάδα», εκδ. «Επίκαιρα-Α. Α. Λιβάνης», 27.3.2014.

 

Καιρός να επιστρέψουν οι Γερμανοί ΚΑΙ τις αρχαιότητες, ΚΑΙ τα βιβλία, ΚΑΙ τους πίνακες, κ.ά. πολιτισμικά αγαθά που έκλεψαν από την Ελλάδα επί Κατοχής…

 

ΛΕΞΕΙΣ: γερμανικα χρεη προς την Ελλαδα, Α Παγκοσμιος Πολεμος, Β Παγκοσμιος Πολεμος, γερμανικο χρεος, Βουλη των Ελληνων, πορισμα της Βουλης των Ελληνων, 2016, Νομικο Συμβουλιο του Κρατους, ΝΣΚ, Γενικο Λογιστηριο του Κρατους, ΓΛΚ, Ολομελεια της Βουλης, 2019, Ελληνικη Κυβερνηση, ρηματικη διακοινωση, Γερμανια, υπουργειου Εξωτερικων της Ελλαδος, Σια Αναγνωστοπουλου, Βερολινο, αξιωσεις της Ελλαδας απο τη Γερμανια, πολεμικες επανορθωσεις, γερμανικες αποζημιωσεις, γερμανικες οφειλες, θυματα γερμανικης Κατοχης, Κατοχικο Δανειο

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ