Η Γη θα αποκτήσει δίδυμο αδελφάκι…

Η Γη θα αποκτήσει
δίδυμο αδελφάκι… 


Ξεκινά σε λίγους μήνες η δημιουργία «ψηφιακού διδύμου» της Γης!

Για… «καλύτερη πρόβλεψη του μέλλοντος της κλιματικής αλλαγής, του ακραίου καιρού και του περιβάλλοντος». Το έργο καλείται «Destination Earth». Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί το έργο και «το θεωρεί ζωτικής σημασίας για την ενημέρωση των κυβερνητικών αποφάσεων, σχετικά με την εμβληματική Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, η οποία σκοπεύει στην μείωση των εκπομπών άνθρακα στο μηδέν έως το 2050»… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΔΩ.

«Μυστηριώδης ρύπανση» προκαλεί μαζικούς θανάτους θαλάσσιων ζώων στην Kamchatka της Ρωσίας… - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΔΩ.

Νέα είδη φυτών ανακαλύφθηκαν στις Ελβετικές Άλπεις

Η Εξέλιξη είναι ακόμη εν δράσει…

Έχω ξαναπεί, πως η Δημιουργία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΧΛΩΡΙΔΑ, ΕΔΩ.

Η επεξεργασία του γονιδιώματος CRISPR έχει χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία αγελάδων με «γκρι μπαλώματα» αντί για μαύρα, πράγμα που σημαίνει ότι το ζώο θα απορροφά… λιγότερη θερμότητα. Στόχος είναι η μείωση της θερμικής πίεσης στα ζώα λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη! Διότι τα βοοειδή υποφέρουν περισσότερο από… θερμικό στρες! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΕΔΩ.

Προσφάτως, η Κίνα εξέπληξε όλον τον κόσμο, όταν ο πρόεδρος Xi Jinping είπε στην γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι η χώρα «θα επιτύχει ουδετερότητα / carbon neutrality από τον άνθρακα πριν από το 2060». Η ανακοίνωση είναι σημαντική για δύο μεγάλους λόγους: Πρώτον λόγω του τεράστιου μεγέθους της Κίνας, που αντιπροσωπεύει περίπου το 28% των παγκόσμιων εκπομπών. Και δεύτερον: Ο γεωπολιτικός λόγος… (βλ. Ad. Vaughan). 

ΠΗΓΗ: εφημ. ΚΟΝΤΡΑ NEWS, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 17.10.2020.ΛΕΞΕΙΣ: Γη, ψηφιακο διδυμο, προβλεψη, μελλον, κλιματικη αλλαγη, ακραιος καιρος, περιβαλλον, Ευρωπαικη Ενωση, Πρασινη Συμφωνια ΕΕ, ανθρακας, 2050, Μυστηριο, ρυπανση, μαζικοι θανατοι, θαλασσια ζωα, Καμτσατκα Ρωσίας, Kamchatka, Ρωσια, φυτο, Ελβετικες Αλπεις, Εξελιξη, Δημιουργια, γονιδιωμα CRISPR, γκρι αγελαδα, θερμοτητα, θερμικη πιεσης, υπερθερμανση, βοοειδη, θερμικο στρες, Κινα, Ηνωμενα Εθνη, ουδετεροτητα, carbon neutrality, 2060, εκπομπες ανθρακα, γεωπολιτικη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ