«Οδύσσεια», το ταξίδι της ψυχής στον κόσμο, της Μ. Μαραγκού

«Οδύσσεια»,
το ταξίδι της ψυχής στον κόσμο,
της Μ. Μαραγκού 

Με τίτλο «Οδύσσεια» κυκλοφορεί το βιβλίο της Μαρίας Μαραγκού.

Και υπότιτλο: Το κοσμικό ταξίδι της ψυχής - Ραψωδία Ι, Κίκοντες, Λωτοφάγοι, Κύκλωψ.

Το ταξίδι της ψυχής στον κόσμο, η μαθητεία της στο υλικό πεδίο και η εκθετική πορεία του ανθρώπου, κωδικοποιημένα στους στίχους του αξεπέραστου έπους του θείου ποιητή μας, του στυλοβάτη της φυλής. Το κλειδί της ερμηνείας του η Ελληνική γλώσσα, ο διασυμπαντικός κώδικας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ΕΔΩ.



Η Οδύσσεια είναι πρωτίστως ένα εσωτερικό ταξίδι στην Ποσειδώνια θάλασσα του συναισθήματος, μια καθαρσιακή πορεία της ψυχής απ' την κακότητα, που έχει δύο κατευθυντήριες γραμμές, την κατάκτηση της αρετής και την απόκτηση της μυστηριακής γνώσης στην ένσαρκη κατάσταση.

Ο δρόμος της εξέλιξης περνάει από το κέντρο καρδιάς. Εκεί αναδεικνύεται το θείον στοιχείον εντός μας. Δεν φοβόμαστε τον άγριο Ποσειδώνα όταν καταυγάζει την εστία της καρδιάς μας παντοτινός βιγλάτορας, ο Ήλιος ο Ηλιάτορας.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 5.10.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: Οδυσσεια, ταξιδι της ψυχης, κοσμος, Μαραγκου, ψυχη, μαθητεια, υλικο πεδιο, εκθετικη πορεια, ανθρωπος, κωδικοποιηση, κωδικας, στιχος, επος, θειος ποιητης, Ομηρος, Ελληνικη γλωσσα, διασυμπαντικος κωδικας, εσωτερικο ταξιδι, Ποσειδωνια θαλασσα, Ποσειδων, Ποσειδωνας, συναισθημα, καθαρση, πορεια ψυχης, κακοτητα, αρετη, μυστηριακη γνωση, μυστηριο, μυστηρια, εξελιξη, καρδια, θειο στοιχειο, βιγλατορας, ηλιος ο Ηλιατορας, ενσαρκωση, κοσμικο ταξιδι της ψυχης, ραψωδια Ι, Κικοντες, Λωτοφαγοι, Κυκλωψ, κυκλωπας, κυκλωπες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ