Οικισμός 14.000 χρόνων βρέθηκε στον Πόντο! - Είμαστε μπροστά σε ένα «νέο Göbekli Tepe»;

Οικισμός 14.000 χρόνων
βρέθηκε στον Πόντο! 

Είμαστε μπροστά σε ένα
«νέο Göbekli Tepe»;

 

Του Γιώργου Λεκάκη


Ομάδα ερευνητών με επί κεφαλής την κ. Nurperi Ayengin του Πανεπιστημίου Düzce ανασκάπτει έναν προ-κεραμικής εποχής παλαιολιθικό-νεολιθικό οικισμό στο νυν καλούμενο Kahin Tepe, επαρχίας Κασταμονής, που βρίσκεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας – στην νυν Βόρεια Τουρκία.


ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ.

 

«Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια ιερή περιοχή, όπου οι άνθρωποι έρχονταν σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους για να κυνηγήσουν, να μοιραστούν τις γνώσεις τους, να λατρεύσουν και να φτιάξουν αγάλματα ζώων», εδήλωσε η κ. Ayengin.

14.000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

Πολλά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην τοποθεσία, η οποία χρονολογείται μεταξύ 14.000 - 9.000 χρόνων, είναι παρόμοια με εκείνα που βρέθηκαν στην παλαιολιθική τοποθεσία του Göbekli Tepe, η οποία ευρίσκεται στη νοτιοανατολική Ανατολία!..

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΓΚΟΜΠΕΚΛΙ ΤΕΠΕ, ΕΔΩ.

Αυτό καθιστά την περιοχή το αρχαιότερο εργαστήριο στον Πόντο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΝΤΟ, ΕΔΩ.


Όταν είχαν ανακοινωθεί τα εκπληκτικά ευρήματα του Göbekli Tepe, είχαν γράψει πως πρόκειται για θρακικό ελληνικό πολιτισμό. Πολλοί απάντησαν «αποκλείεται» η «Θράκη κείται μακράν»… Τώρα, το εύρημα του Πόντου, σύγχρονο του Göbekli Tepe δεν κείται μακράν της (νυν) Θράκης…

ΠΗΓΗ: Hurriyet Daily News, 28.9.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 29.9.2020. ΚΟΝΤΡΑ NEWS, 15.10.2020.



ΛΕΞΕΙΣ: 14.000 χρονων, Ποντος, Γκομπεκλι Τεπε, προκεραμικη εποχη, νεολιθικη εποχη, ακεραμικη, Καχιν τεπε, Κασταμονη, Μαυρη Θαλασσα, Τουρκια, κυνηγι, γνωση, λατρεια, αγαλμα, 14.000 χρονια πριν, 9.000 χρονια πριν, Ανατολια, Θρακη

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ