Τηλεοπτικές εκπομπές, ρεπορτάζ και ντοκυμανταίρ του ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με τον Γιώργο Λεκάκη

Τηλεοπτικές εκπομπές
ρεπορτάζ και ντοκυμανταίρ
του ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
με τον Γιώργο Λεκάκη


Α. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ:

1. Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Ο συγγραφέας μέσα μουΗ εκπομπή πρωτομεταδόθηκε την Τετάρτη 5.10.2020.

2. Μπουζούκι και μπουζουκτσήδεςΚαλεσμένοι, ο κατασκευαστής μπουζουκιών, Παναγιώτης Βάρλας, ο γιος του Νίκος Βάρλας, και ο μπουζουκτσής Βασίλης Κορακάκης. Η εκπομπή πρωτομεταδόθηκε την Τετάρτη 14.10.2020.

3. Το ΕΡΓΑΛΕΙΟ που λέγεται ΑΡΓΑΛΕΙΟΣΚαλεσμένη του Γιώργου Λεκάκη, η ηλακάτεια Μαρία ΣγουρούΠαίζει κρητική λύρα και τραγουδά το τραγούδι του Κ. Μουντάκη «Ο ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ ΣΟΥ», ο Νίκος ΤουρνάκηςΗ εκπομπή πρωτομεταδόθηκε την Τετάρτη 21.10.2020.

4. Γερμανικές συλήσεις επί Κατοχής! Ομιλία του Γιώργου Λεκάκη για τις καταστροφές, κλοπές και λεηλασιες των Γερμανών, στην Ελλάδα, επί Κατοχής.

5. Δύο χρόνια χωρίς τον ήρωα Κωνσταντίνο ΚατσίφαΚαλεσμένη του Γιώργου Λεκάκη, η αδελφή του Ερμιόνη Κατσίφα και ο σύντροφός της Τιμολέων Γεωργίου. Η εκπομπή πρωτομεταδόθηκε την Τετάρτη 4.11.2020.

6. Βαγγέλης Κονιτόπουλος και η Τέχνη της Μουσικής στη ΝάξοΚαλεσμένος του Γιώργου Λεκάκη, ο γνωστός παραδοσιακός μουσικός και τροβαδούρος Βαγγέλης ΚονιτόπουλοςΗ εκπομπή πρωτομεταδόθηκε την Τετάρτη 4.11.2020.

7. Πώς φτάσαμε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, το 1973Καλεσμένος του Γ. Λεκάκη, ο δικηγόρος και συγγραφέας, Γρηγόρης Κοσσυβάκης, εκ των πρωτεργατών των γεγονότων της Νομικής που προηγήθηκαν. Οι εκπομπές πρωτομεταδόθηκαν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17.11.2020.

8. Κλαζομενές, Αναξαγόρας, ΒουρλάΚαλεσμένοι του Γιώργου Λεκάκη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Βουρλιωτών Ελλάδος, Φώτης Καραλής και Μάνος ΚλιλημάντζοςΗ εκπομπή πρωτομεταδόθηκε την Τετάρτη 25.11.2020. ΔΕΙΤΕ την εκπομπή ΕΔΩ.

9. Cymatics: Ακινητοποιημένη μουσική ή ρέουσα αρχιτεκτονική; Όταν ο ήχος, η συχνότητα, η μουσική, γίνεται ο αρχιτέκτων του Σύμπαντος... Στην εκπομπή καλεσμένοι: ο μηχανικός ήχου και δάσκαλος ηχοληψίας ΑΚΗΣ ΓΚΟΛΦΙΔΗΣ και ο τραγουδιστής ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΟΥΛΑΣ. Η εκπομπή πρωτομεταδόθηκε την Τετάρτη 2.12.2020.

10. Ο Κώστας Καζάκος μιλά για όλα... Καλεσμένος του Γιώργου Λεκάκη, φυσικά, ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας ΚαζάκοςΗ εκπομπή πρωτομεταδόθηκε την Τετάρτη 9 και 16.12.2020.

11. Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και ο πατήρ Γεώργιος ΠυρουνάκηςΚαλεσμένος του Γιώργου Λεκάκη, ο υιός του πατρός Πυρουνάκη, Μπάμπης ΠυρουνάκηςΗ εκπομπή πρωτομεταδόθηκε την Πέμπτη 24.12.2020.

12. ΑΦΙΕΡΩΜΑ στην ΦΩΚΑΙΑ ΙΩΝΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣΚαλεσμένος του Γιώργου Λεκάκη, ο ιστορικός ερευνητής, Γιάννης ΚιουλέκαςΗ εκπομπή πρωτομεταδόθηκε εκτάκτως την Πέμπτη 13.12.2020.

13. ΑΦΙΕΡΩΜΑ στην ΑΝΟΙΞΗ και την ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑΚαλεσμένη του Γιώργου Λεκάκη, η αστροφυσικός, Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού.

14. Περί ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥΚαλεσμένη του Γιώργου Λεκάκη, η δρ. φιλολογίας, Αγγελική Κομποχόλη.

15. Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Κώστας Μπίγαλης μιλά για την μουσική, αλλά και για το θέατρο... Καλεσμένος του Γιώργου Λεκάκη, ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, Κώστας Μπίγαλης.

16. Ψυχή και εγκέφαλοςΚαλεσμένοι του Γιώργου Λεκάκη, οι ειδικοί επιστήμονες Γιώργος Παξινός και Ευσταθία Βαλιάντζα.

17. ΔΑΚΗΣ, ο βάρδος της Αγάπης. Ο αγαπημένος τραγουδιστής Δάκης, μιλά για την ζωή του, τα παιδικά του χρόνια στην Αλεξάνδρεια, τον έρωτα, αλλά και αποκαλύπτει για πρώτη φορά την ποντιακή καταγωγή του...

18. ΟΛΟΙ οι Έλληνες συμμετείχαν στην Επανάσταση του 1821. Τηλεοπτική εκπομπή 2,5 ωρών, με πολλούς καλεσμένους, εν όψει της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

19. Το εργαλείο του ανθρώπου, που λέγεται ΦΩΝΗ.
Καλεσμένη του Γ. Λεκάκη, η υψίφωνος και καθηγήτρια φωνητικής, Τζίνα Πούλου.
Συνέντευξη του Γ. Λεκάκη με τον ηθοποιό Νίκο Καλογερόπουλο.

Β. ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ-ΟΜΙΛΙΕΣ-ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

21. Ένας Έλληνας στο ΦεγγάριΚαλεσμένος του Γ. Λεκάκη, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΕΧΗΣ, από την Ερείκουσα των Διαποντίων Νήσων, το όνομα του οποίου είναι γραμμένο στην ΣΕΛΗΝΗ, επειδή ήταν βασικός συνεργάτης της αποστολής της NASA APOLLO 11.19.
22. 5G: Η ζωή μέσα από έναν σύγχρονο φούρνο μικροκυμάτων, βιβλικών διαστάσεων. Καλεσμένος του Γ. Λεκάκη, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Θεόδωρος Μέτσης.
23. 30 αρχαίες ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας. Ομιλία του Γ. Λεκάκη και του Μ. Κιλημάντζου.
24. Το ΚΟΥΡΔΙΚΟ ζήτημα σήμερα. Ομιλία του Γ. Λεκάκη και του Κούρδου αγωνιστή Γ. Οζντεμίρ.
25. Οι καρδιές των ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ. Βίντεο-ντοκυμανταίρ του Γ. Λεκάκη.
26.Το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων. Το ρεπορτάζ του Γ. Λεκάκη από το Αντάμωμα αυτής της πανάρχαιης ελληνικής φυλής, ψηλά στα Περτουλιώτικα Λειβάδια...
32. Τα ρολόγια τσέπης των Αγωνιστών του 1821. Ο Γ. Λεκάκης συνομιλεί με την υπεύθυνη του Εθνολογικού Μουσείου, Νικολέττα Ζυγούρη.
34. Τιμή στον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. Μιλούν: Λ. Σουβαλτζή, Γ. Λεκάκης, Μ. Τζάνη.



ΛΕΞΕΙΣ: Τηλεοπτικη εκπομπη ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Γιωργος Λεκακης, Χωρα Τριφυλιας, 1821, αγωνιστλες, επανασταση του 1821, Τριφυλια, Πυλος, Πυλια, ταφος Νεστορα, Μεσσηνια, Νεστωρ, Νεστορας, χρυσος, Μιδας, Φρυγες, Βρυγες, Βριγες, Γορδιος δεσμος, Γορδιον, Γορδιο, Μακεδονια, Θρακη, Μακεδονες, Θρακες, Λημνος, Κουταλη, Αρχιμηδης, κοχλιας, τροχαλια, Φιλοκτητης, σφουγγαραδες, Κουρδοι, Κουρδικο, Μικρα Ασια, Δακης, Μετσης, 5G, Βρασιδας Χαραλαμπιδης, Αλεξανδρεια Αιγυπτου, ερωτας, Ποντος, Χρηστος Κατεχης, Ερεικουσα, Διαποντια Νησια, ΝΑΣΑ, NASA, Σελήνη, Φεγγαρι, Απολλων 11, Apollo 11, ψυχη, εγκεφαλος, Παξινος, Βαλιαντζα, ανοιξη, εαρ, Μεταλληνου, εαρινη ισημερια, ηρακλειτος, κομποχολη, Μπιγαλης, Αλμπερτο Εσκεναζυ, Αλμπερτο Εσκεναζη, Αλμπερτο Εσκεναζι, Παναγιωτης βαρλας, κορακακης, μπουζουκι, μπουζουκτσης, σαρακατσανοι, σαρακατσαναιοι, περτουλι, περτουλιωτικα λιβαδια, μπουζουκτσηδες, αργαλειος, υφαντικη, Μαρια Σγουρου, Νικος Τουρνακης, Κωνσταντινος Κατσιφας, Ερμιονη Κατσιφα, Βορεια Ηπειρος, Βουλιαρατι, Βουλιαρατες, Βορειος Ηπειρος, Ραμα, Αλβανια, Αλβανοι, Κωστας Μουντακης, κατοχη, γερμανοι, γερμανια, ναζι, Βαγγελης Κονιτοπουλος παραδοση, παραδοσιακη Μουσικη, Ναξος, αχ πατριδα μου Ελλαδα, Πολυτεχνειο, 17 Νοεμβριου 1973, Γρηγορης Κοσσυβακης, φωνη, φωνητικη, Πουλου, Νομικη Σχολη Αθηνων, Κλαζομενες, Αναξαγορας, Βουρλα, μουσικη, αρχιτεκτονικη, ζουλας, γκολφιδης, πυθαγορας, κυματικη, κυμα, συχνοτητα, συχνοτητες, Κωστας Καζακος, ελευσινα, πατηρ Γεωργιος Πυρουνακης, Ωριων, Ωριωνας, τρυγος, Κεντρο Αγαπης Ελευσινας, Φωκαια Ιωνιας, Φωκαια Μικρας Ασιας, Παλαια Φωκαια, τραγωδια, Καλογεροπουλος, Νεα Φωκαια, Ιωνια, Μασσαλια, Εμποριο Ισπανιας, Μικρα Ασια, Γιαννης Κιουλεκας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ