Αποσπάσματα από το έργο του Τζ. Χόρτον «Η Κατάρα της Ασίας»

Τζωρτζ Χόρτον:

«Οι μωαμεθανοί Τούρκοι, ήσαν στο σύνολο τους,
το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας
που έδειξε την μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού»

 

«ὄλβιος ὅστις τῆς ἱστορίας ἔσχε μάθησιν»

Ευριπίδης 





ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Χόρτον: «Η γενοκτονία των Αρμενίων (1914-1915) αποβάλλει τους δράστες της, τους Τούρκους, από την κοινωνία των ανθρώπων και απ' την κοινωνία των πολιτισμένων εθνών»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Χόρτον: «Οι Τούρκοι έκαψαν την Σμύρνη για να ξεφορτωθούν τους νεκρούς, αφού τελείωσαν την λεηλασία τους! Ιστορικοί εδήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν παρά μόνον ένα γεγονός στα χρονικά του κόσμου που θα μπορούσε να συγκριθεί ως προς την αγριότητα, με την καταστροφή της Σμύρνης: Την καταστροφή της Καρχηδόνος απ’ τους Ρωμαίους! Ένας ισχυρότατος στόλος διασυμμαχικών πολεμικών πλοίων, και δυο αμερικάνικα αντιτορπιλλικά αγκυροβολημένα σε μικρή απόσταση απ’ την προκυμαία, απλώς…παρακολουθούσαν!...Η μανία των Τούρκων κατεβάζει το ανθρώπινο γένος σε επίπεδο χαμηλότερο κι απ’ το πιο σκληρότερο και φρικτότερο κτήνος! Λήστευαν και βίαζαν. Ένα απ' τα δυνατώτερα συναισθήματα που πήρα μαζί μου απ' την Σμύρνη ήταν η ντροπή, διότι ανήκα στο ανθρώπινο γένος»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Τζ. Χόρτον: «Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ στην ΣΜΥΡΝΗ: Τουλάχιστον 120.000!!! Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ: Οι Τούρκοι ήταν σύμμαχοι των Γερμανών - ίσως οι πιο πολύτιμοι. Όλος ο χρυσός εξαφανίσθηκε απ’ την Τουρκία και πήγε στην Γερμανία. Πολλές αμαξοστοιχίες με τρόφιμα από την Κωνσταντινούπολη προς την Γερμανία. Ο Κεμάλ είναι δημιούργημα της Ευρώπης. Καμμιά χριστιανική δύναμη δεν επιθυμούσε ναεπιτεθεί κατά των Τούρκων. Ιταλία και Αυστρία σκόπευαν να καταλάβουν την Θεσσαλονίκη»

ΛΕΞΕΙΣ: Τζωρτζ Χορτον, Τζορτζ Χορτον, μωαμεθανοι Τουρκοι, ανθρωποτητα, ελλειψη ανθρωπισμου, ανθρωπισμος, ολβιος, ιστορια, μαθησις, Ευριπιδης, Τουρκια, σφαγη, γενοκτονια, Χιος, Ελληνες, 1823, Μεσολογγι, 1826, Κωνσταντινουπολις, Γενιτσαροι, σφαγη των Γενιτσαρων, 1850, Μοσουλη, Ασσυριοι, 1860, Λιβανος, Μαρωνιτες, 1876, Βουλγαρια, Βουλγαροι, 1877, Βαγιαζιτ, Αρμενιοι, 1879, Αλασγκουερθ, Alashguerth, Αρμενια, 1881, Αλεξανδρεια, Χριστιανοι, 1892, Γεζιτες, Yezithies, 1894, Σαμψους, Σαμσους, Σαμσουντα, Σαμψουντα, 1895, 1896, γενοκτονια Αρμενιων, Μουσταφα Κεμαλ Ατατουρκ, Κωνσταντινουπολη, 1896, Βαν, 1903, 1904, Μακεδονια, Μακεδονες, γερμανια, γερμανοι, η καταρα της Ασιας, Αρμενιοι, Αρμενια, Γενοκτονια των Αρμενιων, Θεσσαλονικη, Ιταλια, Αυστρια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ