Η πρώτη μεγάλη μάχη για να σωθεί ο ιερός Ελικώνας των Μουσών κερδήθηκε: Ο Δήμος Θηβαίων πήρε αρνητική θέση στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Ο Πίνδαρος ήταν χαρούμενος σήμερα! - του Γ. Πέππα - Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι χαρούμενο που βοήθησε. Ο Αγώνας συνεχίζεται...

Η πρώτη μεγάλη μάχη
για να σωθεί ο ιερός Ελικώνας
των Μουσών
κερδήθηκε
Ο Δήμος Θηβαίων πήρε αρνητική θέση
στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Ο Πίνδαρος ήταν χαρούμενος σήμερα… 

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι χαρούμενο
που βοήθησε. Ο Αγώνας συνεχίζεται...

Του προέδρου του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης,

Γιάννη Πέππα

 

Η πρώτη μεγάλη μάχη για να σωθεί το ιερό όρος των Μουσών κερδήθηκε. Ο Δήμος Θηβαίων πήρε αρνητική θέση στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Τους ευχαριστούμε θερμά. Παραθέτουμε τον κορμό του e-mail για την επιστολή που είχαμε στείλει στον Δήμαρχο, στους αρχηγούς των παρατάξεων και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΕΔΩ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΕΛΙΚΩΝΑ, ΕΔΩ.


«Κύριε Δήμαρχε

 Είμαι ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης, ο οποίος έχει σκοπό την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων και του φυσικού κάλλους της Κοιλάδας των Μουσών.

 Η Κοιλάδα των Μουσών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ανατολικό Ελικώνα (Ζαγαρά), για αυτό και τα όρια του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου επεκτάθηκαν μέχρι εκεί.

 Έχω ανέβει σε πολλά βουνά, αλλά αυτό είναι μοναδικό για το φυσικό του ανάγλυφο, το δάσος, τα μνημεία, την θέα, την ιστορία. Δεν είναι τυχαίο που εκεί τοποθέτησαν τις Μούσες οι πρόγονοί μας και το ονόμασαν "ιερό βουνό"

 Ένα έγκλημα κατά του ανθρώπινου πολιτισμού θα συντελεστεί στο σημαντικότερο όρος της Βοιωτίας και ακριβώς στην καρδιά της.

 Η ενέργεια των Μουσών - που αν δε μας συγκλονίσει περπατώντας στα μέρη αυτά, κάτι δε λειτουργεί σωστά μέσα μας - θα γίνει «ανανεώσιμη». Το μέρος που υμνήθηκε η μουσική, οι τέχνες, η ποίηση όσο πουθενά στον κόσμο όλο... γι’ αυτό το μέρος πρόκειται... Για τον τόπο που ο Ησίοδος εμπνεύστηκε για να χαρίσει στην παγκόσμια κοινότητα μια μεγαλειώδη εκδοχή της γέννησης των ελληνικών θεοτήτων, του Έρωτα, του Χάους...

 Ο Ασκραίος Ησίοδος έλεγε ότι από τις άδικες αποφάσεις των αρχόντων ολόκληρη η πόλη υποφέρει. Σήμερα δυστυχώς διώχνεται από τον Ελικώνα η Δίκη, διώχνονται οι Μούσες. Μένουν όμως οι τριάντα χιλιάδες φύλακες του Δία και θα ακολουθήσει κάποτε η τιμωρία!!!

 Σας επισυνάπτεται σχετική επιστολή.

 Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων είναι ομόφωνα αρνητικός και η θέση του εισακούστηκε για άλλο αιολικό πάρκο..

Κύριε Δήμαρχε

 Ο Δήμος Θηβαίων είναι από τους πλουσιότερους δήμους στην Ελλάδα σε βιομηχανία, γεωργία και κυρίως σε πολιτισμό και ιστορία.

 Με την σωφροσύνη που σας διακρίνει εντάξτε το βουνό των Μουσών εκεί που του αξίζει».

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γ. Λεκάκης "Οι 88 αρχαίες πόλεις της Βοιωτίας".

(*) Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ εκφράζει επίσης την χαρά του, που με την μικρή βοήθειά του,

- με επιτόπιο βιντεορεπορτάζ - ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ -,

- με ραδιοφωνική εκπομπή - ΑΚΟΥΣΤΕ την ΕΔΩ -

- και με άρθρα - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ -,

δημοσιοποίησε το θέμα...

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.11.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: Ελικωνας, Ελικων, Μουσες, Δημος Θηβαιων, Θηβα, Θηβαι, ανεμογεννητριες, Πινδαρος, Πεππας, Ησιοδος, Δημος Αλιαρτου Θεσπιεων, Ασκρη Βοιωτιας, Κοιλαδα Μουσων, Δήμος Αλιαρτος, Θεσπιες, Ζαγαρας

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ