11ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού: 600 ταινίες μικρού μήκους από 30 διαφορετικές χώρες!!! Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ήταν και πάλι Χορηγός Επικοινωνίας

11ο Φεστιβάλ
Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού
600 ταινίες μικρού μήκους
από 30 διαφορετικές χώρες!!!

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ήταν και πάλι Χορηγός Επικοινωνίας 

Η ταινία μικρού μήκους Help από την εταιρία παραγωγής Madrid Destino στην Ισπανία κέρδισε το βραβείο Grand Prixστο 11ο Amorgos Tourism Film Festival.


Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ήταν και πάλι Χορηγός Επικοινωνίας,
όπως μπορείτε να δείτε.


Το 11ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες σχετικά με τη διεξαγωγή Φεστιβάλ εν μέσω διεθνών lock downs, πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου διαδικτυακά με τη συμμετοχή των συντελεστών του Φεστιβάλ αλλά και των νικητών στις 12 διαγωνιζόμενες κατηγορίες ταινιών, στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa στην Αμοργό μεταξύ 11-14 Νοεμβρίου 2020.

Η κριτική επιτροπή βράβευσε ταινίες από 15 χώρες, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Αυστρία, Δανία αλλά και Ελλάδα, Μαλδίβες, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Περού. Διαγωνίστηκαν συνολικά πάνω από 600 ταινίες μικρού μήκους από 30 διαφορετικές χώρες.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  για το ΥΠΕΡΙΑ, ΕΔΩ.


Εκατοντάδες θεατές απ’ όλο τον κόσμο συντονίστηκαν στο YouTube όπου καθημερινά γινόταν προβολές των νικητήριων ταινιών και παράλληλες ομιλίες από επιφανείς προσωπικότητες στον χώρο της Τέχνης αλλά φυσικά και στον κλάδο του Τουρισμού. Ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Μαργαρίτης παρουσίασε ομιλία με θέμα την σπουδαιότητα των ταινιών για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ενώ ο παραγωγός και διευθυντής του 360MediaTV από την Αγγλία, κ. Laurence Koe, μίλησε για την Αμοργό ως διεθνή προορισμό για γύρισμα ταινιών. Η κ. Βένια Βέργου, διευθύντρια του Hellenic Film Commission στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συντόνισε πάνελ σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ παραγωγής ταινιών και τουριστικής ανάπτυξης. Ο κ. Santi Valldeperez παρουσίασε ομιλία σχετικά με την παραγωγή τουριστικών ταινιών και τη σημασία τους στην τουριστική βιομηχανία, ενώ ο κ. Αρίσταρχος Παπαδανιήλ μίλησε για τους διάφορους τρόπους μέσω των οποίων μπορούν να παρουσιαστούν κινηματογραφικές ιστορίες.


Σχετικά με το Amorgos Tourism Film Festival

 

Το Amorgos Tourism Film Festival είναι ένα διεθνές, τετραήμερο Φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού. Φέτος συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Αμοργού, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου, του Υπουργείου Πολιτισμού, και του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Ξεκίνησε το 2010 στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό προκειμένου να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα για την ενίσχυση του τουρισμού μέσω οπτικοακουστικών μέσων, για τη βράβευση των καλύτερων διεθνών τουριστικών ταινιών και βίντεο.

Το Amorgos Tourism Film Festival είναι μέλος της cifft CIFFT - International Committee of Tourism Film Festivals, που εδρεύει στη Βιέννη της Αυστρίας.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΜΟΡΓΟ, ΕΔΩ.


H πρώτη ημέρα του 11ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού, πραγματοποιήθηκε χτές  Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, διαδικτυακά, με την τελετή έναρξης, στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa στην Αμοργό!


1η μέρα φεστιβάλ, ΕΔΩ. 


Χαιρετισμούς απηύθυνε Η Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αμοργού Ειρήνη Γιαννακοπούλου, ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, και ο Πρόεδρος της CIFFTμοσπονδίας Φεστιβάλ με έδρα τη Βιέννη) Alexander Kammel, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος, έκανε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού, Ελένη Κουντουρούπη

Ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, ο οποίος ανάλυσε πόσο θετικά επηρεάζει κάθε Φεστιβάλ την Προβολή και οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου, φέρνοντας ως παράδειγμα το Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, και ο Άγγλος παραγωγός Laurence Koe,  ο οποίος μίλησε για την πρόσφατη ταινία του στην Αμοργό με τίτλο «Αmorgos a s a filming location”, και την εμπειρία του κατά τα γυρίσματα, προβάλλοντας την ποικιλία τοπίου, αρχιτεκτονικής, μνημείων, κουλτούρας και ανθρώπινου παράγοντα της Αμοργού.


Ταινία για την Αμοργό, προτείνοντάς την για μέρος γυρισμάτων

(filming location), ΕΔΩ.


Ακολούθησε η προβολή της ταινίας της Χριστίνας Σιγανίδου, «Αμοργός το Αλφάβητο της Πέτρας», μια συνεργασία με τον δημοσιογράφο Ηλία Προβόπουλο, συγγραφέα του βιβλίου «Κέντημα στην Πέτρα», που αναφέρεται κυρίως στο εγκαταλελειμμένο χωριό «Ασφοντυλίτης».

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη διαδικτυακή συμμετοχή! Πάνω από 700 προβολές έγιναν, και ελήφθησαν μηνύματα από όλη την Ελλάδα, και όλα τα σημεία του κόσμου, από άτομα που παρακολούθησαν, και βρέθηκαν νοερά στην Αμοργό,


H δεύτερη ημέρα του Αmorgos Film Festival ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και μεταδόθηκε διαδικτυακά από το πεντάστερο Ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, όπου πραγματοποιείται!


2η μέρα, ΕΔΩ.


 Προβλήθηκε  πάνελ με τις  κυρίες Βένια Βέργου και Σταυρούλα Γερονυμάκη, τα κύρια στελέχη του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου, την κυρία Ρέα Αποστολίδου από την «Anemon Productions», και τον κύριο Κωνσταντίνο Κοντοβράκη,  από την “Heretic Production”.

 Η  παρουσίαση τους, είχε θέμα: “Film Commissions, Film Production and Tourism Development Go Hand in Hand”.

Αναφέρθηκαν στην σημασία της παραγωγής ταινιών, για την τουριστική ανάπτυξη, και πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση και η συμβολή του Film Commission,  στην προσέλκυση παραγωγών στην Ελλάδα.

Έγινε θετική αναφορά στις 2 πρόσφατες ταινίες που γυρίστηκαν στην Αμοργό, το καλοκαίρι, αμέσως μετά το πρώτο lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού, τις «Κόρες» με τον κύριο Κοντοβράκη από την “Heretic”, μια Γερμανο-Ιταλο-Ελληνική συμπαραγωγή και το Γαλλικής παραγωγής ντοκυμανταίρ «Life Under Siege” με την κ. Αποστολίδου από την «Αnemon”.

Μίλησαν για το πόσο σημαντική είναι η τοπική υποστήριξη στα γυρίσματα μιας ταινίας σε ένα τόπο, και επαίνεσαν την Αμοργό και τους κατοίκους της για την  συμπαράσταση τους κατά την  διάρκεια των γυρισμάτων στο νησί τους.

Επεσήμαναν τις φυσικές ομορφιές του νησιού, και τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει για γυρίσματα διαφόρων ειδών ταινιών.

Την παρουσίαση του προγράμματος, έκανε η κ. Ελένη Κουντουρούπη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμοργού.

Η βραδυά, ολοκληρώθηκε με την προβολή ταινιών, από τις συναγωνιζόμενες στο Φεστβάλ.  Την παρουσίαση της δεύτερης ημέρας, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο ακόλουθο link.


3ο μέρος του Φεστιβάλ Αμοργού, 7-9 μ.μ. ΕΔΩ.

4η μέρα του φεστιβάλ, ΕΔΩ. 


ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 22.11.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: 11ο Φεστιβαλ Ταινιων Μικρου Μηκους Αμοργου, Αμοργος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ