ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ Σ. ΘΕΟΧΑΡΗ, 2019-2020» για την καλύτερη επιστημονική εργασία στον τομέα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής ζωγραφικής - ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ: 31 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «ΒΡΑΒΕΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ Σ. ΘΕΟΧΑΡΗ, 2019-2020»
για την καλύτερη επιστημονική εργασία
στον τομέα της βυζαντινής
και μεταβυζαντινής ζωγραφικής
ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ: 31 Ιανουαρίου 2021 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Περικλής Σ. Θεοχάρης» προκηρύσσει για δέκατη φορά το «Βραβείο Μαρία Σ. Θεοχάρη», ύψους 2.000 ευρώ, για την καλύτερη επιστημονική εργασία στον τομέα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής ζωγραφικής.

Θα γίνονται δεκτά προς κρίση από τριμελή επιτροπή κριτών δημοσιευμένα βιβλία ή άρθρα σε έγκριτα περιοδικά διεθνούς κυκλοφορίας, τα οποία έχουν δημοσιευθεί από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020. Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι οποιασδήποτε υπηκοότητας και ηλικίας. Η απονομή του Βραβείου θα γίνει κατά τη διάρκεια του ετησίου Συμποσίου της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας (Μάιος – Ιούνιος 2021).

Τα βιβλία και τα άρθρα θα πρέπει να υποβληθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2021 σε δύο τυπωμένα αντίτυπα, το ένα εκ των οποίων θα επιστραφεί στον/στη συγγραφέα μετά το πέρας της διαδικασίας. Καλόν θα ήταν, προς διευκόλυνση της διαδικασίας κρίσης, τα βιβλία και τα άρθρα να κατατεθούν και σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι υποβολές, συνοδευόμενες από σχετική επιστολή-αίτηση, θα πρέπει να αποσταλούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στη Γραμματεία της ΧΑΕ, υπόψη κας Σοφίας Γιαννιώτη (για το Βραβείο Μαρία Σ. Θεοχάρη), η οποία εδρεύει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, οδός Βασ. Σοφίας 22, Τ.Κ. 106 75, Αθήνα (ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 9:00-14:00, τηλ. +30 213 213 9556).

 

Η Πρόεδρος

Ομότ. Καθηγ. Μαρία Παναγιωτίδη-Κεσίσογλου

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών


Η γεν. γραμματεύς

Δρ Ιωάννα Μπίθα

Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης | Ακαδημία Αθηνών

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 19.11.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΙΑ Σ. ΘΕΟΧΑΡΗ, βυζαντινη ζωγραφικη, μεταβυζαντινη ζωγραφικη, Μαρια Παναγιωτιδη Κεσισογλου, Ιωαννα Μπιθα, Χριστιανικη Αρχαιολογικη Εταιρεια, Ιδρυμα Περικλης Σ. Θεοχαρης, Ιδρυμα Περικλης Θεοχαρης, ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΧΑΡΗ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ