«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ;» του Χρίστου Γούδη

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ;»
του Χρίστου Γούδη 

Τις μέρες αυτές κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις « Έκτωρ» το τελευταίο βιβλίο του Χρίστου Γούδη με τίτλο «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ;» Είναι το πρώτο του βιβλίο του 2021με ολόκληρη την εθνική, πολιτική και κοινωνική του αρθρογραφία των δύο τελευταίων ετών, συνεκτικά συναρθρωμένη, με έμφαση στο δίσεκτο και δύσκολο έτος 2020, με την οποία συμπληρώνει σαράντα (40) ολόκληρα χρόνια συνεχούς δημόσιας παρουσίας των απόψεών και των θέσεών του, γύρω από μείζονα γεγονότα, καταστάσεις, και πρόσωπα της πατρίδας μας. Όλα του τα προηγούμενα άρθρα και δοκίμια έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε μία σειρά έργων του, τα οποία κατά χρονολογική σειρά είναι: «Η Κουλτούρα της Δεξιάς» (Εκδόσεις Άγνωστο, 2005), «Οδός Ελλήνων» (Κάκτος, 2006), «Ανατομία της Δεξιάς» (Κάκτος, 2007), «Το Σήμερα ως Αύριον και ως Χθες» (Κάκτος, 2009), «Αλλού και Κάπως» (Patria, 2009), «Νέος Πατριωτι­σμός» (Πελασγός, 2011), «Βαϊμάρης και Θούλης (Α)γωνία» (Εκ­δόσεις Νέα Θέσις, 2012), «Πατριωτική Λαϊκή Θέληση» (Εκδόσεις Mpress, 2014), «Ελληνικός Εθνικισμός: Μία Πολιτική Πυροβα­σία» (Εκδόσεις Ελληνική Άνοδος, 2015), «Η Ελλάδα Συρίζει» (Historia, 2016), και «Μέρες Παρακμής» (Historia, 2017).


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κείμενα του Χρ. ΓΟΥΔΗ, ΕΔΩ.

 

Ο Χρίστος Γούδης, πέραν της διακεκριμένης παρουσίας του στον χώρο της Επιστήμης και των Γραμμάτων, και πέραν του πλήθους των δημοσιευμένων πολύμορφων και πολυθεματικών συγγραμμάτων του, και των πολλών ποιητικών συλλογών του, είναι ταυτόχρονα οξύς παρατηρητής των κοινωνικών δρώμενων, διαμορφωτής του νεώτερου εθνικισμού στη χώρα μας, και ενεργός πολίτης που τολμά να εκφράζει με παρρησία και μαχητικότητα τη γνώμη του, γύρω από ευαίσθητα επίκαιρα και διαχρονικά θέματα, σχετικά με την εθνική μας υπόσταση και επιβίωση.

 

Στο «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ;», με τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής του, την ευρυμάθειά του, το ακαταμάχητο χιούμορ, την λεπτή ειρωνεία και τον πικρό σαρκασμό του, γοητεύει τον αναγνώστη, οδηγώντας τον με τρόπο λιτό, περιεκτικό και λακωνικό, κατ’ ευθείαν στον πυρήνα των σημερινών μας προβλημάτων: των κινδύνων εθνικής αλλοίωσης από την λαθρομετανάστευση, των ιταμών απειλών της νεομογγολικής πρόκλησης, των κοινωνικών επιπτώσεων της ιογενούς πανδημίας με τα ερωτηματικά της προέλευσής της, και των δικών μας ευθυνών και υποχρεώσεων απέναντι σε όλες αυτές τις απειλές.

 

Το βιβλίο του κορυφώνεται με μια αισιόδοξη προκήρυξη και συνάμα πρόκληση και πρόσκληση συσπείρωσης των εθνικών μας δυνάμεων (ΓΡΑΝΙΚΟΣ), η οποία, όπως φαίνεται από τον υπότιτλο της (Ανώνυμη Συλλογική Διακήρυξη Επωνύμων Ελλήνων), εκφράζει έναν μεγάλο, αόρατο αλλά ενεργό, πνευματικό κύκλο διακεκριμένων πολιτών, που ανησυχεί για τα όσα ευθαρσώς καταγγέλλονται στην διακήρυξη, και είναι έτοιμος να μετάσχει σε κινήσεις που στοχεύουν στην ανάταξη του φρονήματος, της παιδείας και της ισχύος των Ελλήνων. Χαρακτηριστικό των προθέσεών τους είναι και το απόσπασμα που ακολουθεί, και το οποίο έχει τυπωθεί και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«Εμείς, είμαστε σήμερα εδώ, μπροστά στο σταυροδρόμι των αποφάσεων και των επιλογών. Αποφασισμένοι να μην ακολουθήσουμε τις πλατιές και εύκολες λεωφόρους της έκπτωσης, της σήψης, και της παρακμής. Αλλά να πορευτούμε το δύσκολο μονοπάτι του ένδοξου παρελθόντος των Ελλήνων που μέσα από την αντιστροφή του χρόνου αντικατοπτρίζει το μεγαλείο της Ελλάδας του μέλλοντος. Προϋπόθεση, η «κάθαρση» και οι καθαρμοί από τα καθάρματα».

 



Αποτελεί διακήρυξη που προλειαίνει το έδαφος για την εμφάνιση ενός σύγχρονου Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως υπονοείται τόσο από την αριστουργηματική σύγχρονη προσωπογραφία του Μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη και αναμορφωτή, όσο και από το καταληκτικό ατμοσφαιρικό ποίημα των κατορθωμάτων και της βασιλείας του μεγάλου Παιδός («Παιδός η βασηληίη»).

 

ΠΗΓΗ: Εκδόσεις Έκτωρ, 2021, emailτηλ: 6936-170.750. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 21.1.2021.


Χριστος Γουδης, αρθρογραφια, Η Κουλτουρα της Δεξιας, δεξια, Οδος Ελληνων, Ανατομια της Δεξιας, Σημερα, Αυριον, Χθες, Πατριωτι­σμος, Βαιμαρη, Θουλη, Πατριωτικη Λαικη Θεληση, Ελληνικος Εθνικισμος, Πολιτικη, Συριζα, Παρακμη, Μεγας Αλεξανδρος, Παιδος η βασηληιη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ