Μετά από την πρώτη δημοσίευση του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ο ελληνικός σμιλόδοντας, Έλληνα καλλιτέχνη, έφθασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού! - του Κ. Φάη

Μετά από την πρώτη δημοσίευση
του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
ο ελληνικός σμιλόδοντας,
Έλληνα καλλιτέχνη,
έφθασε στην άλλη άκρη
του Ατλαντικού! 

Του εικαστικού Κωνσταντίνου Φάη

konstantinosfais87@gmail.com

Σας στελνω αυτό το email για να σας ενημερώσω για μια άκρως σημαντική εξέλιξη. Το ολο εγχειρημα του Σμιλοδοντα, υπο την αιγίδα της ευρωπαϊκής Made Group Co στα πλαίσια της STARTS, έλαβε χρηματοδοτηση απο το μεγαλυτερο ευρωπαικο προγραμμα, το Horizon2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΙΔΑ, ΕΔΩ.

Ετσι λοιπον το γλυπτο μεταφερθηκε σε ειδικες εγκαταστασεις στην Αθηνα, προκειμενου να σαρωθει ψηφιακα για εμπορικους, αλλα κυρίως εκπαιδευτικους σκοπούς!

Η αγγλόφωνη επίσημη αναφορά απο τα κεντρικά της ΕΕ, ΕΔΩ.

Όταν, λοιπον, αποφασισα να ενημερωσω ο ιδιος τον βραβευμένο, επιστημονικό αρθρογράφο της New York Times, Joshua Sokol, εκείνος οχι μονο ενθουσιάστηκε αλλα, με την συμφωνη γνωμη μου, ανεδειξε το ολο θεμα με εκτενή αναφορά στον προσωπικο του λογαριασμο στο Twitter.

Το άρθρο ανοίγει με την εξής φράση: «όταν δημοσιευω αρθρα Φυσικης Ιστοριας ελπιζω να προκαλούν θαυμασμό... Γι’ αυτο και σοκαρίστηκα όταν μεσα στην εβδομαδα ελαβα μηνυμα απο τον Ελληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Φάη» - Περισσότερα ΕΔΩ.

Και η επίσημη καρτέλα του στις NY Times για να δείτε και πληροφορίες για τον ίδιο, ΕΔΩ.

Οπως βλέπετε, μόλις 2 μήνες από την πρώτη δημοσίευση σας, η όλη προσπάθεια έφτασε ταχύτατα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού! - ΔΙΑΒΑΣΤΕ το δημοσίευμα (της 10.11.2020) του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΔΩ.

Σας παραθέτω στιγμιότυπα από την τριήμερη διαδικασία τρισδιάστατης σάρωσης που έλαβε χώρα στον Πειραιά…

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 23.1.2021.

σμιλοδοντας, Φαης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ