Αρχαίος ελληνικός ναός της Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στην Τουρκία!! Στην χερσόνησο Βουρλών-Κρήνης!

Αρχαίος ελληνικός ναός
της Αφροδίτης
ανακαλύφθηκε στην Τουρκία!!!
Στην χερσόνησο Βουρλών-Κρήνης! 

Του Γιώργου Λεκάκη


Πρωτοχρονιάτικα, μια νέα δυσάρεστη έκπληξη ήρθε ως… μπουναμάς στο τουρκικό γόητρο:

Μια ομάδα Τούρκων επιστημόνων και αρχαιολόγων ανακάλυψαν τα ερείπια ενός ναού της θεάς του Έρωτος (και όχι μόνο) για τους Έλληνες, της Αφροδίτης, 2.500 ετών στην χερσόνησο Βουρλών-Κρήνης, περιοχή που κατέχει σήμερα η Τουρκία! - ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γ. Λεκάκης "Αμφιτρίτη, Ψυχή και Έρως, στις Κλαζομενές".

ΔΕΙΤΕ την τηλεοπτική εκπομπή του Γ. Λεκάκη για τα ΒΟΥΡΛΑ, ΕΔΩ.

Λείψανα του ναού της Αφροδίτης, στα Βουρλά.

Αυτή η γη, δεν σταματά να ξερνά στους νυν κατοίκους της, πως δεν έχουν καμμιά σχέση με αυτήν και το ιστορικό παρελθόν της…

Σημειώνεται πως στην 1.600 τετραγωνικών μέτρων έκταση, που καλύπτει τμήματα των περιοχών Κλαζομεναί-Βουρλά (> παραφρ. τουρκ. Urla), Κυσός-Κρήνη (> τουρκ. Cesme) και Τέως (τουρκ. Σεφέρι / Seferihisar) της Σμύρνης, έχουν βρεθεί 35 οικισμοί της προϊστορικής εποχής, εκ των οποίων 16 από τα τέλη της Νεολιθικής περιόδου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γ. Λεκάκης "Ο Προμηθέας Δεσμώτης στις Κλαζομενές", ΕΔΩ.

Ο αρχαίος ναός της Αφροδίτης, στην χερσόνησο Βουρλών-Κρήνης.


Η κ. Elif Koparal, από το Πανεπιστήμιο Mimar Sinan, η οποία ηγείται των ανασκαφών στην περιοχή, εδήλωσε ότι ανακαλύφθηκε ένα σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό δίκτυο. «Εντοπίσαμε τον Ναό της Αφροδίτης, από τον 5ο π.Χ. αιώνα. Είναι μια συναρπαστική και εντυπωσιακή ανακάλυψη!», σημείωσε. Τα πρώτα ίχνη του ναού ανακαλύφθηκαν το 2016 και ανακοινώθηκαν σε περιοδικό.

Άποψις των Βουρλών, στον κόλπο της Σμύρνης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γ. Λεκάκης "Ένας Βουρλιώτης στα αμελέ ταμπουρού".

Εφιστώντας την απειλή που δημιουργούν οι παράνομοι κυνηγοί θησαυρών και η αστικοποίηση στους ιστορικούς χώρους, η κ. Elif Koparal, είπε ότι η ομάδα της συνεργάστηκε με τους εντόπιους για την προστασία των αρχαιολογικών θησαυρών.

ΠΗΓΗ: Anadolu, 1 Ιανουαρίου 2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.1.2021.


Αρχαιος ελληνικος ναος Αφροδιτης, θεα Αφροδιτη, 2016, Τουρκια, Βουρλα, Κρηνη, Κλαζομενες, Κλαζομεναι, Κυσσος, Κυσος, Τεως, Σεφερι, Σμυρνη, προιστορικη εποχη, Νεολιθικη περιοδος, 5ος πΧ αιωνας, 2.600 χρόνων, 2.600 χρονια πριν
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ