ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΓΛΥΠΤΩΝ της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ – ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑΣ, ΤΟΥ ΚΙΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΡΕΧΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΖΩΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ - 220 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ από την ΠΑΤΡΙΔΑ - 200 ΧΡΟΝΙΑ από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (Ε.Ε.Ε.Γ.Α.)
– ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑΣ, ΤΟΥ ΚΙΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΡΕΧΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΖΩΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ


1801-2021: 

- 220 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 

- 220 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 

- 200 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 
 

·        220 χρόνια πέρασαν από την βίαιη και παράνομη κλοπή, απόσπαση και αρπαγή του 60% των Γλυπτών του Παρθενώνα, της Καρυάτιδας και του Κίονα του Ερεχθείου, και των πλακών της ζωφόρου του Ναού της Αθηνάς Νίκης, την μεταφορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, την πώλησή τους στην Βουλή των Κοινοτήτων και την φυλάκισή τους στο Βρετανικό Μουσείο!!!





Το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βρετανικό Μουσείο συνεχίζουν να αρνούνται να επιστρέψουν τα Γλυπτά της Ακρόπολης, τα οποία αγόρασε η Βουλή των Κοινοτήτων από τον κλέφτη Τόμας Μπρους (Λόρδο του Έλγιν) που λεηλάτησε και διαμέλισε τον Παρθενώνα, τον Ναό της Αθηνάς, Θεάς της Σοφίας, το Ερέχθειο και τον Ναό της Αθηνάς Νίκης.

·        Αντί να εντείνει την απαίτηση για την επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών, η Ελληνική Κυβέρνηση ψήφισε νόμο που επιτρέπει τη δυνατότητα μακρόχρονης εξαγωγής πολιτιστικών αγαθών για χρονικό διάστημα έως 50 ετών (άρθρο 48 παρ. 13β ν. 4761/2020 (ΦΕΚ Α’ 248/13.12.2020).

·        Ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο και ο Ναός της Αθηνάς Νίκης είναι έργα των διανοιών εκείνων που χάρισαν στην Ανθρωπότητα την Δημοκρατία, την Επιστήμη, την Τέχνη, τον Λόγο, δηλαδή την ίδια της την ύπαρξη.

·        Το Διεθνές Δίκαιο και κάθε έννοια Νόμου και Ηθικής καταστρατηγούνται βάναυσα εδώ και 220 χρόνια με την ανοχή της Δύσης, που απολαμβάνει τα Φώτα αυτού του Πολιτισμού.

·        Εμείς οι Έλληνες, ως κληρονόμοι του Ελληνικού Πολιτισμού, που είναι στοιχείο της ταυτότητάς μας, αλλά και όλοι οι πολιτισμένοι Άνθρωποι στον Πλανήτη Γη, αισθανόμαστε την προσβολή από την αδιάπτωτη Ύβρι.

·        Η Νέμεσις είναι εδώ και απαιτεί την αποκατάσταση της διασαλευθείσης ισορροπίας.

·        Διανύουμε ήδη το επετειακό έτος 2021, των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση,

«Δι’αυτά πολεμήσαμεν».


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την συνεχιζόμενη παράνομη παρακράτηση του 60% των Γλυπτών του Παρθενώνα, της Καρυάτιδας και του Κίονα του Ερεχθείου, καθώς και των πλακών της Ζωφόρου του Ναού της Αθηνάς Νίκης, από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βρετανικό Μουσείο!!!

·        ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ την ποιητική κραυγή του Λόρδου Βύρωνα, τις αντιδράσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων κατά τη συζήτηση για την αγορά των κλεμμένων Γλυπτών από τον Τόμας Μπρους, τις αντιδράσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα κατά την προεπαναστατική, επαναστατική και μεταεπαναστατική περίοδο και τα αναρίθμητα προηγούμενα αιτήματα επαναπατρισμού (1835, 1842, 1924, 1927, 1941, 1961, 1982 κλπ).

·        ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην βάναυση προσβολή και παραβίαση των Νόμων, του Διεθνούς και Ελληνικού Δικαίου και της Ηθικής!!!

·        ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι χρησιμοποιούμε κάθε νόμιμο μέσο για την επιβολή και εφαρμογή των Κανόνων του Διεθνούς Δικαίου!!!

·        ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του νόμου που επιτρέπει την μακρόχρονη εξαγωγή μνημείων για 50 χρόνια (άρ.48 παρ.13 βν. 4761 / 2020 ΦΕΚΑ’ 248 / 13.12.2020).

·        ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Ελληνική Κυβέρνηση, την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και το Βρετανικό Μουσείο να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για τον επαναπατρισμό και την οριστική επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και την επιστροφή της Καρυάτιδας, του Κίονος του Ερεχθείου και των πλακών της Ζωφόρου του Ναού της Αθηνάς Νίκης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. 

      ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Έλληνες Πολίτες και τους Πολίτες του πολιτισμένου Κόσμου να συστρατευθούμε ενάντια στην προσβολή και την Ύβρι, για το Κοινό Καλό της Ανθρωπότητας, στο όνομα της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης. Ο Πολιτισμός θα σώσει την Ανθρωπότητα.

ΠΗΓΗ: Ε.Ε.Ε.Γ.Α. - ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 17.1.2021.


ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΨΗΦΙΣΤΕ, ΕΔΩ.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΑΣ 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (EMAIL), ΣΤΟ 

arxeionpolitismoumv@yahoo.com


ΨΗΦΙΣΜΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για τον ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ των ΓΛΥΠΤΩΝ της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ, ΕΡΕΧΘΕΙΟ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, ΝΑΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ, 1801, 2021, 1821, ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, Βρετανικο Μουσειο, επαναπατρισμος, Καρυατιδα, Κιονας Ερεχθειου, Γλυπτα Παρθενωνα, Ζωφορος Απτερου Νικης Μνημεια Ακροπολης Αθηνων, Κιων Ερεχθειου, Παρθενων, Ναος Απτερου Νικης, Διεθνες Δικαιο, υβρις, βρετανικο μουσειο

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ