Οι κοινές απειλές (αγροτική και αστική επέκταση), καταστρέφουν πολλούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους (και) της Λιβύης, κάθε χρόνο - Έκθεση EAMENA Libya

Οι κοινές απειλές
(αγροτική και αστική επέκταση),
καταστρέφουν πολλούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους
(και) της Λιβύης, κάθε χρόνο

Έκθεση EAMENA Libya

 

Του Γιώργου Λεκάκη


Ο κύριος στόχος της έκθεσης «Ο Πολιτισμός μας, Το Μέλλον μας» είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους της Λιβύης, ώστε να μπορούν να προστατευθούν καλύτερα στο μέλλον.

Το έργο της EAMENA και του Τμήματος Αρχαιοτήτων (DoA) συνεργάστηκαν σε αυτήν την προσπάθεια για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και τους Λίβυους σχετικά με την αρχαιολογική τους κληρονομιά.

Η πρώτη ομάδα παρουσιάζει το εκπαιδευτικό στοιχείο με την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και δορυφορικών εικόνων για την ανακάλυψη τοποθεσιών κληρονομιάς.

Η δεύτερη ομάδα περιγράφει τους αρχαιολογικούς χώρους, που είναι γνωστοί στην Λιβύη, την σημασία τους για την κατανόησή μας, για την ανάπτυξη της ανθρώπινης ιστορίας και την ποικιλομορφία της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Λιβύης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΛΙΒΥΗ, ΕΔΩ.

Τελικώς, εντοπίζονται κοινές απειλές, όπως αγροτική και αστική επέκταση, οι οποίες οδηγούν σε καταστροφή πολλών ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων της Λιβύης κάθε χρόνο.

Η ηλεκτρονική έκδοση, κ.ά. εκδόσεις της έκθεσης κάνουν μια περιήγηση στις πόλεις και τις κοινότητες της Λιβύης. Καθιστώντας την έκθεση προσβάσιμη σε ευρύ κοινό, από παιδιά σχολικής ηλικίας έως ηγέτες της βιομηχανίας και πολιτικούς, με την ελπίδα ότι μπορεί να έχει άμεση επιρροή στην προστασία της κληρονομιάς και θετικό αντίκτυπο στην επόμενη γενεά.

 

Κείμενα-εικόνες: Matthew Hobson, Julia Nikolaus, Louise Rayne, Nichole Sheldrick.

Παραγωγή: Department for Digital, Culture, Media and Sport’s Cultural Protection Fund / Τμήμα Ψηφιακού, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού του Πολιτιστικού Ταμείου Προστασίας, British Council, DoA, EAMENA 2017-2019. Επιμέλεια: Amy Jane Barnes.

Μεταφράσεις: Ahmed Buzaian.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ, ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 15.2.2021.

λιβυη, κυρηνη, ναος Διος Κυρηνης λιβυης, ναος Διος λιβυης, 200 πΧ, πολιτιστικη κληρονομια, 2.200 χρονια πριν
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ