Σαν σήμερα η πτώση ελικοπτέρου με τρεις νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, στην Κίναρο… - Μνημείο και ονοματοδοσία δρόμου στην Λέρο

Σαν σήμερα η πτώση ελικοπτέρου
με τρεις νεκρούς αξιωματικούς
του Πολεμικού Ναυτικού,
στην Κίναρο…

Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 ελικόπτερο Agusta Bell 212 με κωδικό αριθμό «ΠΝ 28» του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο επέβαιναν 3 Έλληνες αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού, συνετρίβη υπό άγνωστες συνθήκες, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην νήσο Κίναρο, στα δυτικά της Λέρου.

Λίγο μετά τις 2.45 π.μ. εξαφανίστηκε από το ραντάρ της φρεγάτας του ΠΝ Νικηφόρος Φωκάς, στην πλαγιά απόκρημνης περιοχής της Κινάρου, σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου, βρέθηκαν οι σοροί των δύο εκ των τριών χειριστών.

Πρόκειται για τους:

- συγκυβερνήτη υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά,

- τον χειριστή ραντάρ επιφανείας σημαιοφόρο, Λέριο Ελευθέριο Ευαγγέλου, και

- του κυβερνήτη υποπλοιάρχου Αναστασίου Τουλίτση, η σορός του οποίου βρέθηκε μια μέρα μετά.

 

Σαν σήμερα χάθηκαν τρεις ήρωες, εκτελώντας το καθήκον που τους είχε αναθέσει η πατρίδα.

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στη μνήμη των ηρώων ολοκληρώνεται σύντομα μνημείο που θα αποτίουμε φόρο τιμής στους πεσόντες καθώς επίσης θα προχωρήσουμε και σε ονοματοδοσία δρόμου.

ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 11.2.2021, εφημ. KONTRA NEWS, 16.2.2021.

πολεμικο ελικοπτερο του Πολεμικου Ναυτικού, νεκροι αξιωματικοι του Πολεμικου Ναυτικου, Κιναρος, Λερος, ΠΝ, συγκυβερνητης υποπλοιαρχος Κωνσταντινος Πανανας, χειριστης ρανταρ επιφανειας, σημαιοφορος, Λεριοι ηρωες, Ελευθεριος Ευαγγελου, κυβερνητης υποπλοιαρχος, Αναστασιος Τουλιτσης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ