Πολλές ομοιότητες των κρητικών ιερογλυφικών με τα γραμμικά σύμβολα της Εποχής των Παγετώνων… - του Μ. Τσικριτσή

Πολλές ομοιότητες
των κρητικών ιερογλυφικών
με τα γραμμικά σύμβολα
της Εποχής των Παγετώνων…

Του δρ. Μηνά Τσικριτσή,
Researcher of Aegean Scripts, mtsikritsis@gmail.com 

Μια εργασία μου για τα Παγετωνικά Σύμβολα, που βρήκε η Genevieve von Petzinger.

 Μελετώντας το βίντεό της - ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ - ΣΧΟΛΙΟ Γ. ΛΕΚΑΚΗ: Σχετικό άρθρο εδημοσίευσε το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ήδη από τις 28.8.2020, με τίτλο "Υπήρχε κοινή γραφή, σε όλο τον κόσμο, πριν 40.000 χρόνια! 32 κοινά σημάδια σε Ευρώπη, Αφρική, Αμερική, Ινδονησία, Αυστραλία… Αν και οι άνθρωποι δημιούργησαν συμβολικά σημάδια πριν 500.000 χρόνια!"ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ - είδα τα 32 Παγετωνικά κοινά σύμβολα και λόγω της πρόσφατης μελέτης μου στα Κρητικά Ιερογλυφικά είδα πολλές ομοιότητες, έτσι όπως θα παρατηρήσετε στο κείμενο που ακολουθεί, τα συνδεδεμένα σύμβολα μπορεί να είναι ο πρόδρομος μιας πιο περίπλοκης επικοινωνίας, ενώ τα χρώματα των δημιουργιών τους, έδειξαν μεγάλη προτίμηση στην κόκκινη ώχρα (οξείδιο σιδήρου). Αυτή η προτίμηση του χρώματος θα μπορούσε επίσης να είναι μια ένδειξη του πρώιμου ανθρώπινου εγκεφάλου, που αναπτύσσει πολύπλοκες συμβολικές γνωστικές διαδικασίες, αποδίδοντας συγκεκριμένες έννοιες κατά την Παγετωνική περίοδο.

Η Genevieve αυτή την εποχή εργάζεται διερευνώντας σχήματα από σπήλαια σε περιοχές από τα Βαλκάνια και τον Καύκασο, με στόχο να επεκταθεί μελλοντικά ανατολικά στην Ευρασία.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 31.1.2021.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΕΔΩ.Παγετωνικα Συμβολα, Genevieve von Petzinger, Πετζινγκερ, κοινη γραφα, 40.000 χρονια πριν, κοινα σημαδια, Ευρωπη, Αφρικη, Αμερικη, Ινδονησια, Αυστραλια, συμβολικα σημαδια, 500.000 χρονια, Παγετωνικο συμβολο, κοινο συμβολο, Κρητικα Ιερογλυφικα, επικοινωνια, χρωμα, κοκκινη ωχρα, οξειδιο σιδηρου, χρωματα, πρωιμος ανθρωπινος εγκεφαλος, συμβολικη γνωστικη διαδικασια, Παγετωνικη περιοδος, εποχη των παγετωνων, σπηλαια, Βαλκανια, Καυκασος, Ευρασια, γραφη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ