Καστελλοριζιοί κατά Βερέμη: «Να ζητήσετε συγγνώμη από τους Έλληνες Πατριώτες»…

Καστελλοριζιοί κατά Βερέμη:

«Να ζητήσετε συγγνώμη
από τους Έλληνες Πατριώτες»…

Με επιστολή του ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καστελλοριζίων «Άγιος Κωνσταντίνος», καλεί τον καθηγητή κ. Θ. Βερέμη να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του για το Καστελλόριζο και τους Καστελλοριζιούς.

Η επιστολή:

«Προς τον ΕΛΙΑΜΕΠ

υπ’ όψιν κ. Θ. Βερέμη

Βασιλίσσης Σοφίας 49

106 76 ΑΘΗΝΑ

 

Κύριε Βερέμη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Απανταχού Καστελλοριζίων «Άγιος Κωνσταντίνος» αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί έντονα για τις απαράδεκτες δηλώσεις σας σχετικά με το ακριτικό μας νησάκι, το Καστελλόριζο.

Αγγίξατε ένα θέμα πολύ ευαίσθητο, που εκτός των όσων δεινών μπορεί να προκαλέσει, δημιουργεί τρόμο και ανασφάλεια στους κατοίκους του νησιού καθώς και στο σύνολο των Ελλήνων.

Αυτοί οι ακρίτες μας στέκουν σαν βράχος ακλόνητος σε κάθε απειλή του γείτονα, αιώνες τώρα, και σ’ αυτούς βασίζεται η Ελλάδα για να κρατά τα σύνορά της και τα σύνορα της Ευρώπης ως έχουν. Αυτό που χρειάζονται από εμάς είναι να τους ενθαρρύνουμε και να τους προσφέρουμε τη συμπαράστασή μας, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Και το απέδειξαν οι ΄Έλληνες ότι τους στηρίζουν, έχοντας κυριολεκτικά πλημμυρίσει το περασμένο καλοκαίρι το νησί, σε ένδειξη συμπαράστασης. Κι έρχεστε τώρα εσείς με τις ανυπόστατες δηλώσεις σας ότι «έχετε την εντύπωση, αλλά δεν είστε βέβαιος, …» και τα όσα είπατε στη συνέχεια, να κλονίσετε αυτόν τον ηρωισμό τους.

Εάν ο στόχος σας είναι η προσωπική σας προβολή και επίδειξη, σας παρακαλούμε να αφήσετε εκτός των επιδιώξεών σας το Καστελλόριζο. Εάν πάλι είναι η δημιουργία φόβου στον πληθυσμό τόσο του Νησιού μας όσο και της Ελλάδος μας γενικότερα, όπως κάνει και ο υπουργός Αμύνης της γείτονος με τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις του, σας παρακαλούμε να σταματήσετε τις απαράδεκτες δηλώσεις σας και να ζητήσετε συγγνώμη από τους Έλληνες Πατριώτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, ΕΔΩ.

Δια το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου,

ο Πρόεδρος Βασίλειος Νικολαράς».

ΠΗΓΗ: Σύνδεσμος των Απανταχού Καστελλοριζίων «Άγιος Κωνσταντίνος», emial apantaxoukastellorizion@yahoo.gr1.3.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.3.2021.

Καστελλοριζο, Βερεμης, ελιαμεπ, Τουρκοι, Τουρκια, ακριτες, Καστελλοριζιοι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ