Ποιοι μπορούσαν να δομήσουν με μονόλιθους 1.650 τόνων, ναό για τον Ουρανό ή τον Κρόνο ή τον Δία ή τον Ηρακλή; - ΔΕΙΤΕ δυο βίντεο

Ποιοι μπορούσαν να δομήσουν
με μονόλιθους 1.650 τόνων,
ναό για τον Ούρανό ή τον Κρόνο
ή τον Δία ή τον Ηρακλή;
ΔΕΙΤΕ δυο βίντεο

Του Γιώργου Λεκάκη


Στον Λίβανο στον εκπληκτικό χώρο του Μπάαλμπεκ / Baalbek και στα λατομεία του, υπάρχουν πέτρες, βάρους έως και 1.650 τόνους!!!

Το πρώτο λατομείο περιέχει την «Πέτρα της εγκύου» / «Stone of the Pregnant Woman», η οποία εκτιμάται βάρους 1.000 τόνων.

Αλλά στα τέλη του 2014 ανακαλύφθηκε ένας πολύ μεγαλύτερος μονόλιθος, που ζυγίζει 1.650 τόνους και έχει ανασκαφεί. Σε άλλη κοντινή περιοχή υπάρχει μια πέτρα βάρους 1.240 τόνων…

Το ντοκιμανταίρ επισκέπτεται αρχαία λατομεία και σπήλαια, που βρίσκονται σε… ιδιωτική γη και δεν είναι ανοικτά σε τουρίστες.

Οι Andrew Collins και Yousef Awyan βλέπουν εδώ την παράδοση των γιγάντων, οι οποίοι μπορεί να έχουν εμπλακεί στην κατασκευή του κύριου ναού Baalbek, ο οποίος απέχει περίπου 1 χλμ.

Οι Ρωμαίοι ΔΕΝ ήταν οι πρώτοι οικοδόμοι εδώ…

Ο κύριος ναός του Baalbek, έχει πολλά επίπεδα κατασκευής και μερικές από τις μεγαλύτερες δομικές πέτρες στον πλανήτη.

Ο τοπικός ξεναγός Pierre Ananiguian και ο συγγραφέας Andrew Collins, αναζητούν στοιχεία για την αρχαία τεχνολογία στον χώρο αυτόν. Εντοπίζουν τις μεγαλύτερες δομικές πέτρες στον κύριο ναό του Baalbek, που είναι βάρους μεταξύ 400 και 800 τόνων, κατά μήκος των ισχυρών δυτικών και βόρειων τειχών, από την προ-ρωμαϊκή εποχή… Από ποιο λατομείο έγινε και πώς η μεταφορά και η τοποθέτησή τους; Βρίσκουμε ακόμη και τους «χώρους» στην έκταση και τους τοίχους, όπου θα είχαν τοποθετηθεί οι μη μετακινημένες πέτρες του λατομείου 1.000 – 1.650 τόνων.

Για όλα τούτα οι μεγαλιθικές δομές στον Λίβανο ονομάσθηκαν «Megaliths of the Gods»… - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΛΙΒΑΝΟ, ΕΔΩ.


Κτισμένος για τον τοπικό Baʿal, παράφραση του Βῆλου, των Ελλήνων, επίθετο που έφεραν:
- ο Ουρανός,
- ο γιός του Κρόνος (Βάαλ Άμμων),
- ο γιος του Ζευς και
- ο Ηρακλής.
Αλλά και αυτόνομος ήταν υιός του Ποσειδώνος.
Ο Ιεζεβέλ «έκτισε ναό για τον θεό των Τυρίων, τον οποίο αποκαλούν Βήλο» (βλ. Ιώσηπο), δηλ. οι Τύριοι έκτισαν ναό για έναν θεό των Ελλήνων.

Αλλά στην ελληνική, βηλός / βαλός (< βαίνω) είναι η είσοδος, το κατώφλι (βλ. Ομ. Ιλ, Αισχ.) και είδος οίκου (Ησύχ.).

Βήλθης και Βήλθις ήταν επίθετα της Ήρας και της Αφροδίτης.

Λογικό, λοιπόν, οι παραθαλάσσιοι Τύριοι να έφτιαξαν ένα ναό υπέρ του υιού του Ποσειδώνος.

Αλλά επίσης λογικό, να έφτιαξαν οι αρχαίοι Έλληνες γίγαντες έναν ναό στον Λίβανο, που θα όριζε το κατώφλι για την είσοδό τους στην λοιπή Μέση Ανατολή και Ασία… Και γι’ αυτό θα πρέπει να ήταν εντυπωσιακός…

Και τα ερωτήματα συνεχίζονται… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

ΔΕΙΤΕ το Α ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ και το Β ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: Megalithomania, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 21.3.2021.

δομηση, μονολιθος, ναος Κρονου, ναος Δια, ναος Ηρακλη, Λιβανος, Μπααλμπεκ / Baalbek, λατομειο, πετρα, Πετρα της εγκυου, εγκυος, Stone of the Pregnant Woman, 2014, μονολιθοι, ανασκαφη, λατομεια, σπηλαιο, γιγαντες, αρχαια τεχνολογια, οικοδομη, δομικη πετρα, τειχη, Megaliths of the Gods, μεγαλιθικα, μεγαλιθικο, Baal, Βηλος, Ουρανς, Κρονος Βααλ Αμμων, Ζευς, Διας, Ηρακλης, Ποσειδωνας, ποσειδων, Ιεζεβαλ, Τυριοι, τυρος, Ιωσηπος, βαλος, βαινω, εισοδος, κατωφλι, οικος, Βηλθης, Βηλθις, Ηρα, Αφροδιτη, γιγαντας, Μεση Ανατολη, Ασια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ