Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που έγραψαν επιστολές, και μάλιστα προ Ομήρου! Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε γραφή πολύ πριν από αυτόν!!!

Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι
που έγραψαν επιστολές,
και μάλιστα προ Ομήρου!
Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε γραφή
πολύ πριν από αυτόν!!!

Του Γιώργου Λεκάκη

 

Η πρώτη αναφορά στην συγγραφή επιστολών εμφανίζεται στο πρώτο κείμενο της δυτικής λογοτεχνίας, την Ιλιάδα του Ομήρου.

Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε συντεταγμένη γραφή πολύ προ Ομήρου!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ το και ΕΔΩ.

Από την αρχή, οι Έλληνες ήταν ενθουσιώδεις συγγραφείς επιστολών και η συγγραφή επιστολών έγινε ένα ξεχωριστό λογοτεχνικό είδος.

Τα γράμματα / επιστολές συμπεριελήφθησαν στα έργα των ιστορικών, αλλά αποτέλεσαν επίσης την βάση των έργων μυθοπλασίας, και την επίσημη υποδομή για πολλά είδη ποίησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΕΔΩ.

Η Patricia Rosenmeyer, στο βιβλίο της "Ancient Greek Literary Letters", κάνει μια αρχή για την ιστορία της ελληνικής επιστολογραφίας. Συγκεντρώνει σε αυτό το βιβλίο μια αντιπροσωπευτική επιλογή τέτοιων «λογοτεχνικών επιστολών», από τον Αιλιανό και τον Αλκίφρονα έως τον Φιλόστρατο και τις υποτιθέμενες επιστολές του Θεμιστοκλή

Το βιβλίο θα είναι πολύτιμο για όλους τους μαθητές της ελληνικής λογοτεχνίας, ιδίως για όσους σπουδάζουν ελληνική (και λατινική) επιστολογραφία.

Α΄ έκδοση 2006.

eBook έκδοση 30.1.2006

Pub. Location London, Imprint Routledge

DOI https://doi.org/10.4324/9780203964781

σελ 176

eBook ISBN 9780203964781

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 2.2.2006.

αρχαιοι Ελληνες, επιστολες, Ομηρος, γραφη, συγγραφη επιστολη, λογοτεχνια, Ομηρου Ιλιαδα Ομηρου, συντεταγμενη γραφη, συγγραφεις, λογοτεχνικο ειδος, γραμματα / γραμμα, μυθοπλασια, ποιηση, Patricia Rosenmeyer, Ροζενμαιερ, Ροζενμαγιερ, Ροζενμαγερ, Ancient Greek Literary Letters, ιστορια επιστολογραφιας, ελληνικη επιστολογραφια, λογοτεχνικη επιστολη, Αιλιανος, Αλκιφρονας, Αλκιφρων, Φιλοστρατος, Θεμιστοκλης, ελληνικη λογοτεχνια, λατινικη επιστολογραφια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ