Ελληνικές και άλλες επιγραφές που βρέθηκαν στην Γεωργία στον Καύκασο…

Ελληνικές και άλλες επιγραφές,
που βρέθηκαν στην Γεωργία
στον Καύκασο…

Του Γιώργου Λεκάκη


Το έργο «The Epigraphic Corpus of Georgia» ευρίσκεται σε εξέλιξη από το 2015 από το Ινστιτούτο Γλωσσολογικής Έρευνας του Κρατικού Πανεπιστημίου Ίλια / Institute of Linguistic Research of Ilia State University. Στόχος του είναι να τεκμηριώσει την πλούσια επιγραφική κληρονομιά, που ανακαλύφθηκε ή διατηρήθηκε στην Γεωργία, σύμφωνα με τα πρότυπα του EpiDoc, του Λάιντεν / Leiden Convention.

Η πρώτη ηλεκτρονική έκδοση του Armazi Bilingual που δημιουργήθηκε σύμφωνα με αυτά τα πρότυπα εκπονήθηκε το 2014 από την Tamar Kalkhitashvili στο πλαίσιο της MA έρευνάς της. Αυτή η έκδοση παρουσιάσθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακής Επιγραφικής, που διοργανώθηκε από το EAGLE (Το δίκτυο Europeana της Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Επιγραφικής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ, ΕΔΩ.

Σε αυτό το στάδιο, το επιγραφικό corpus της Γεωργίας (με επί κεφαλής του έργου τον prf. N. Doborjginidze) περιλαμβάνει επιγραφές από τον 1ο έως τον 9ο αι. μ.Χ. γεωργιανές, αραμαϊκές και ελληνικές.

ΠΗΓΗ: The Epigraphic Corpus of Georgia. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 19.4.2021.


Ελληνικες επιγραφες, Γεωργια, Καυκασος, επιγραφη, Συμβαση Λαιντεν / Leiden Convention, Armazi Bilingual, Επιγραφικη, 1ος μΧ, 9ος μΧ αιωνας, γεωργιανες επιγραφες, αραμαικες επιγραφες, ελληνικες επιγραφες, γεωργιανα, αραμαικα, ελληνικα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ