Το Φαράγγι του Δικτάμου ανάμεσα σε Σηρικάρι και Πολυρρήνια Χανίων

Το Φαράγγι του Δικτάμου
ανάμεσα
σε Σηρικάρι και Πολυρρήνια
Χανίων

Αυτό το φαράγγι στο Νομό Χανίων βρίσκεται ανάμεσα στο Σηρικάρι και την Πολυρρήνια - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑ, ΕΔΩ. Γι’ αυτό λέγεται Σηρικαριανό Φαράγγι ή Φαράγγι της Πολυρρήνιας. Ωστόσο, πιο γνωστό είναι σαν Φαράγγι του Δικτάμου, γιατί ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά των βράχων και της πέτρας του, καθώς και για την πλούσια χλωρίδα του.

Παλαιότερα, όπως είπε η Δήμητρα Χαλκιαδάκη από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων, γινόταν σ’ αυτό το φαράγγι συλλογή δικτάμου – γι΄αυτό και τ’ όνομά του.

Δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες ο επισκέπτης κι αυτό τον βοηθάει να απολαύσει την υπέροχη φύση. Μάλιστα, αν είναι τυχερός θα μπορεί να δει να πετούν σε χαμηλές πτήσεις γεράκια και βιτσίλες.

Αγαπημένο σημείο του Φαραγγιού του Δικτάμου, που έχει διαδρομή 5 χιλιομέτρων, είναι χαμηλά στη θέση, όπου υπάρχουν πολλά, με βαθύ και πλούσιο ίσκιο, πλατάνια, μια ξεχωριστή κι αξέχαστη τοποθεσία για απόλαυση της φύσης από τον επισκέπτη ή τον περαστικό.

Το Φαράγγι καταλήγει στην Πολυρρήνια, που είναι γνωστή για την αρχαία της πόλη, με σημαντικά ευρήματα και καταπληκτική θέα στον κάμπο και τον κόλπο της Κισάμου.

Ας μην ξεχνάμε, πως η Κρήτη έχει τα περισσότερα φαράγγια στον κόσμο αναλογικά με την έκτασή της. Μόνο ο νομός Χανίων έχει 55.

ΠΗΓΗ: Χανιώτικα Νέα, Κρητικά Επίκαιρα, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 16.4.2021.

Φαραγγι του Δικταμου, Σηρικαρι Χανιων, Πολυρρηνια Πολυρρηνεια Χανιων, φαραγγια Χανιων, Πολυρηνια, Σηρικαριανο Φαραγγι, Φαραγγι Πολυρρηνιας, Φαραγγι Δικταμου, χλωριδα, δικταμος, γερακι, βιτσιλα, πλατανι, Κισαμος, γερακια, βιτσιλες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ