«Το μπετόν στην Ακρόπολη παραμόρφωσε την ομορφιά της», γράφει η Liberation! – «Μοιάζει περισσότερο με… ποδηλατόδρομο ή πίστα για σκέιτμπορντ», λέει…

«Το μπετόν στην Ακρόπολη
παραμόρφωσε την ομορφιά της»,
γράφει η Liberation!
«Μοιάζει περισσότερο με… ποδηλατόδρομο
ή πίστα για σκέιτμπορντ», λέει…

Το πιο επισκέψιμο μνημείο στην Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος ως εργοτάξιο, το οποίο, με το πρόσχημα της αποκατάστασης και της βελτιωμένης προσβασιμότητας του χώρου, απειλεί να μεταμορφώσει για πάντα τον λόφο στην καρδιά της Αθήνας.

«Ένα έγκλημα κατά της Ακρόπολης!»: Έτσι περιγράφει η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιολόγων Ελλάδας, Δέσποινα Κουτσούμπα, το έργο που πραγματοποιήθηκε στην κορυφή του ιερού λόφου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΔΩ.

Πράγματι, έχει δημιουργηθεί ένα ευρύ μονοπάτι, για να περπατήσει κανείς στα διάφορα μνημεία του χώρου: τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια ή τον ναό της Αθηνάς Νίκης.

Για την κατασκευή του, τοποθετήθηκε… οπλισμένο σκυρόδεμα στους αρχαίους βράχους και εν συνεχεία καλύφθηκε με… τσιμέντο!!!

Τώρα, η κορυφή του λόφου, 157 μέτρα επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μοιάζει περισσότερο με… ποδηλατόδρομο ή πίστα για σκέιτμπορντ, παρά ένας ιστορικός χώρος, για να θαυμάσει κανείς τα ερείπια της αρχαιότητος.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.

Η τραγική πράξη έχει όχι μόνον επιπτώσεις στην (ούτως ή άλλως τραγική) εικόνα της χώρας (αλλά κυρίως του αξεπέραστου μνημείου) στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά και στον τουρισμό και σε ό,τι άλλο ζητήσουμε ή διεκδικήσουμε στο μέλλον για το μνημείο – και ο νοών νοείτω…

ΠΗΓΗ: Fabien Perrier, εφημ. Liberation, 2.5.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 2.5.2021.

μπετον, Ακροπολη, παραμορφωση, ομορφια, Liberation, ποδηλατοδρομος, πιστα σκειτμπορντ, skatebord, μνημειο, εργοταξιο, προσχημα, αποκατασταση, προσβασιμοτητα, μεταμορφωση, λοφος, Αθηνα, εγκλημα, Acropolis Athens, Ακροπολις Αθηνων, Αρχαιολογοι, Κουτσουμπα, ιερος λοφος, μνημειο παγκοσμιας κληρονομιας UNESCO, μονοπατι, μνημεια, Παρθενων, Παρθενωνας, Ερεχθειο, Προπυλαια, ναος Αθηνας Νικης, οπλισμενο σκυροδεμα, ιερος βραχος, τσιμεντο, ποδηλατο, ποδηλατοδρομιο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ