Επιστολή διαμαρτυρίας για την μετακίνηση της Μόνιμης Γιατρού, από το Αγροτικό Ιατρείο, συλλόγων και κατοίκων Μόριας Λέσβου!

Επιστολή διαμαρτυρίας
για την μετακίνηση
της Μόνιμης Γιατρού,
από το Αγροτικό Ιατρείο,
συλλόγων και κατοίκων Μόριας Λέσβου!

ΠΡΟΣ:

- Τον Διοικητή 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου

-Τον Υποδιοικητή 2ης ΥΠΕ Πειραιώς &Αιγαίου

ΚΟΙΝ.:

κ.Ροδίτη, Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής

Κ.Υ. Καλλονής

 

Κύριοι,

 Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεσή σας να απομακρύνετε από το Αγροτικό Ιατρείο της Κοινότητάς μας την γιατρό, κ. Ζηνοβία Κακναβάτου, με τη δικαιολογία ότι πρέπει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Κέντρου Υγείας Καλλονής.

Η απόφασή σας αυτή μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και μας δημιουργεί δικαιολογημένα την εντύπωση ότι για ακόμη μια φορά «τιμωρούνται» από την Πολιτεία οι κάτοικοι της πολύπαθης Μόριας που με αξιοπρέπεια και καρτερία άντεξαν το μεταναστευτικό και προσπαθούν σήμερα να επανακάμψουν και να επανέλθουν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς, αναγκάζοντάς τους να επωμιστούν επιπρόσθετες ταλαιπωρίες για να εγκρίνουν φάρμακα, για μια παρακολούθηση και συμβουλή ιατρική ,για το απλό υποτίθεται περιστατικό.

 Σε αντίθεση με εσάς λοιπόν υποστηρίζουμε ότι η κοινότητά μας έχει πολύ αυξημένες ανάγκες σε ιατρική κάλυψη και περίθαλψη, στοιχεία που μπορούν να επιβεβαιωθούν και από το βιβλίο καταγραφής ημερήσιων ραντεβού.

 Άλλωστε, η μόνιμη γιατρός δεν βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο ιατρείο της Κοινότητάς μας, γεγονός που συντελεί στην επιφόρτιση των ημερών που το επισκέπτεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΛΕΣΒΟ, ΕΔΩ.

Ως εκ τούτου, η ενέργειά σας αυτή, θα προκαλέσει αναστάτωση στην καθημερινότητα κυρίως των ηλικιωμένων, επειδή για αυτούς η φροντίδα της ιατρού είναι απαραίτητη, αφού καλύπτουν τις ανάγκες τους, χωρίς να μετακινούνται.

Συνάμα δε, θα επιφέρει επί πλέον συνωστισμό και επιβάρυνση τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και κατ’ επέκταση λόγω του φόρτου εργασίας μεγαλύτερη ταλαιπωρία στους υπερήλικες και με σοβαρά προβλήματα υγείας ιδίως συγχωριανούς μας.

 Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι η Γιατρός Γενικής Ιατρικής έχει αναλάβει και τον σημαντικότατο ρόλο της οικογενειακής γιατρού, γεγονός που οδηγεί στην ανάπτυξη όχι απλών τυπικών σχέσεων αλλά σχέσεων αγάπης αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης, αξιών που, ιδίως στις μέρες μας, έχουν εκλείψει.

 Θέλουμε να πιστεύουμε ότι για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους θα αναθεωρήσετε την απόφασή σας, και θα αφήσετε στη Μόρια την Γιατρό της να επιτελεί το σπουδαιότατο λειτούργημα της, ώστε να μην ανατραπούν οι ισορροπίες στην κοινότητά μας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Μαρ. Μακρή

Ασημάκης Κουκλάδας

Θανάσης Ψούνος

 

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ:

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας : Μαριάνθη Μακρή

 Ο Πρόεδρος του Πεζοπορικού Συλλόγου « η Διχάλα »: Ασημάκης Κουκλάδας

 Ο Πρόεδρος του Ιππικού Συλλόγου : Μιχάλης Γκάγκας

O Πρόεδρος Κατοίκων Μόριας και Όμορων Κοινοτήτων : Αθανάσιος Ψούνος

 Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Μόριας: Μαρία Λάμπρου

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Μόριας Άγγελος Κυρίκης

 Λέσχη Ανάγνωσης Μόριας : Πηνελόπη Ζούρου

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.5.2021

 

Επιστολη διαμαρτυριας, Γιατρος, ιατρος, Αγροτικο Ιατρειο, Μορια Λεσβου, Λεσβος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ