ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς την υπουργό ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Να υπάρχει και σε άλλες γλώσσες η πινακίδα στην Ακρόπολη, που γράφει ότι στις 30.5.1941 οι Γλέζος-Σάντας κατέβασαν την Ναζιστική Σημαία από τον Ιερό Βράχο!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
προς την υπουργό ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:
Να υπάρχει και σε άλλες γλώσσες
η πινακίδα στην Ακρόπολη, που γράφει ότι
στις 30.5.1941 οι Γλέζος-Σάντας
κατέβασαν την Ναζιστική Σημαία
από τον Ιερό Βράχο!

Του διδάσκαλου Δημητρίου Χ. Χριστοδούλου,

μεταπτυχιακού των Πανεπιστημίων Ε.Κ.Π.Α. και Α.Π.Θ.


Αξιότιμη κυρία υπουργέ Πολιτισμού,

Σας υπενθυμίζω σχετικά με την ήδη εντοιχισμένη πινακίδα στην Ακρόπολη από την Ενωμένη Εθνική Αντίσταση 1941-1944 από το 1982 για τους Μ. Γλέζο και Α. Σάντα που αναγράφει ότι τη νύχτα στις 30 Μαΐου 1941 κατέβασαν τη Ναζιστική Σημαία από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ότι ανεκπλήρωτο αίτημα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (Ε.Σ.Δ.Ο.Γ.Ε.) προς το υπουργείο Πολιτισμού ήταν η πρόσθεση παρόμοιας Πινακίδας που να τα αναγράφει και στην Αγγλική ως Διεθνούς Γλώσσας ώστε πέραν των Ελλήνων Τουριστών να ενημερώνονται και όλοι οι Ξένοι Τουρίστες. (*)

Οπότε αν πραγματικά έχετε πρόθεση για τοποθέτηση παρόμοιας πινακίδας εις την Αγγλική ως Διεθνούς Γλώσσας να είστε Βέβαιη ότι θα ικανοποιήσετε ένα ανεκπλήρωτο αίτημα του Ε.Σ.Δ.Ο.Γ.Ε. και η χαρά μας θα είναι πραγματικά μεγάλη πέραν και του πάγιου αιτήματος της επιστροφής όλων των κλαπέντων Αρχαιολογικών Θησαυρών και Εκκλησιαστικών μας Κειμηλίων από την περίοδο της Τριπλής Κατοχής.

Παρακαλώ μελετήστε και το παρακάτω πόνημα του Γ. Λεκάκη «ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ».

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ, ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ - ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ Ε.Σ.Δ.Ο.Γ.Ε.  και του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος περιόδου 1940 - 1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα»!!!

Ως νίκη όλων των Ελλήνων, όπως και για όλα τα Εθνικά μας Θέματα!!!

ΠΗΓΗ: ΕΣΔΟΓΕ, 2.5.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.5.2021.

..................................................

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ:

Το ίδιο πρέπει να γίνει - μετάφραση τουλάχιστον σε αγγλικά-γερμανικά-γαλλικά-ιταλικά-βουλγαρικά - και στο μνημείο για τον Πόντιο ήρωα Κωνσταντίνο Κουκίδη, που υπάρχει στα Αναφιώτικα... Αλλά και για κάθε μνημείο της ελληνικής Αντίστασης κατά των ναζί στην χώρα, όπου κι αν ευρίσκεται: Σε δρόμους, πλατείες, κλπ. και δη αρχαιολογικούς χώρους...

..................................................




ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ υπουργος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, πινακιδα, Ακροπολη, 30 Μαιου 1941, 1982, Εθνικη Αντισταση Μανωλης Γλεζος, Αποστολος Σαντας, γερμανικη Ναζιστικη Σημαια, Ιερος Βραχος Ακροπολεως, Κουκιδης, Αναφιωτικα, μνημειο, γερμανια, ναζι, γερμανοι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ