Εμφύτευμα στον εγκέφαλο μετατρέπει τις σκέψεις σε γραπτό κείμενο!!! Σκέπτομαι και… γράφει…

Εμφύτευμα στον εγκέφαλο
μετατρέπει τις σκέψεις
σε γραπτό κείμενο!!!
Σκέπτομαι και… γράφει…

Του Γιώργου Λεκάκη

Ένα τεχνητό «νευρο-δίκτυο», ένα εμφύτευμα νέας τεχνολογίας, μπορεί να ερμηνεύσει σήματα που εκπέμπονται από τον εγκέφαλο ενός ατόμου, το οποίο φαντάζεται ότι γράφει με ένα στυλό, και να τα μετατρέψει σε γραπτό κείμενο!

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, επιστήμονες εμφύτευσαν δύο μικρές συστοιχίες αισθητήρων, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του εγκεφάλου ενός 65χρονου άνδρα, ο οποίος έχει παραλύσει από τον λαιμό, από το 2007. Όταν ο άνθρωπος αυτός φαντάστηκε να γράφει γράμματα και λέξεις σε ένα κομμάτι χαρτί, τα σήματα τροφοδοτήθηκαν σε ένα τεχνητό νευρο-δίκτυο. Χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα, ο άνδρας μπόρεσε να πληκτρολογήσει 90 χαρακτήρες ανά λεπτό, πλησιάζοντας τον μέσο όρο των ατόμων της ηλικίας του, όταν χρησιμοποιούν smartphone! (βλ. Jaimie Henderson, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Καλιφόρνια).

H διεπαφή εγκεφάλου με οτιδήποτε είναι πολύ γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων. Ακόμη και διεπαφή-εγκεφάλου με υπολογιστήρα.

Είναι γνωστό από τον Όμηρο ακόμη ότι η σκέψη δημιουργεί ύλη! Και ότι με την δύναμη του εγκεφάλου, μπορούν να κινούνται ακόμη και πλοία χωρίς κυβερνήτες – βλ. τα πλοία των ΦαιάκωνΔΕΙΤΕ: Γ. Λεκάκη «Η τεχνολογία των Φαιάκων» στην σειρά μυστηρίων MY.ST. και σχετικές εκπομπές με καλεσμένους τον Γ. Παξινό και την Ε. Βαλιάντζα στοΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: εφημ. ΚΟΝΤΡΑ NEWS, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 19.5.2021.


Εμφυτευμα εγκεφαλου, μετατροπη, σκεψεις, γραπτο κειμενο, τσιπ, μικροτσιπ, chip, Σκεπτομαι, γραφω, τεχνητο νευροδικτυο, εμφυτευματα, νεα τεχνολογια, σηματα, σημα, εκπομπη, εγκεφαλος, φαντασια, γραφη, γραπτα κειμενα, συστοιχια αισθητηρας,παραλυση, γραμματα, λεξεις, δικτυο, πληκτρολογιο, χαρακτηρες, smartphone, Πανεπιστημιο Στανφορντ Καλιφορνια, διεπαφη, υπολογιστηρας, Ομηρος, σκεψη, υλη, δυναμη εγκεφαλου, κινηση, πλοια χωρις κυβερνητες, πλοια των Φαιακων, πλοιο χωρις κυβερνητη, Φαιακες, Γιωργος Παξινος, Βαλιαντζα

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ