ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΫΦΑΝΤΗ - της Μ. Καρά

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ
ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΫΦΑΝΤΗ

Της Μαίρης Καρά,

φίλης και συνεργάτιδός του 

Γεννήθηκε 2 Φεβρουαρίου 1926 στην Αγόριανη Δομοκού.

Με πόνο πληροφορηθήκαμε την απώλεια του «Στρατηγού μας». Με δυσκολία το δέχτηκε η λογική, γιατί η παραδοχή της προκαλεί δυσάρεστη ψυχολογική φόρτιση σε μας, που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και να έχουμε μοιραστεί μαζί του ανθρώπινες στιγμές. Ήταν ο ποταμός γνώσης μας, που το ψυχικό του μεγαλείο συμπλήρωνε το Ήθος, το θάρρος, το χιούμορ και η Λεβεντιά, που τον ξεχώριζαν και τον τοποθετούσαν στο βάθρο του ξεχωριστού ανθρώπου.

 Σεμνός, λιτός, αφοσιωμένος στο έργο του, επίμονος στα πιστεύω του, ακλόνητος στα ιδανικά του και δεν έκανε εκπτώσεις στις Αρχές του. Ένας μοναδικός στρατιώτης της Αντίστασης ενάντια σε κάθε παράνομη επιβολή απαιτήσεων και απειλών από το συστημικό παραβατικό πολιτικό προσωπικό. Σταθερός στις αποφάσεις του, τις οποίες έπαιρνε μέσα από βαθειά γνωστική σκέψη, που του παρείχε η πολύχρονη συμμετοχή του στον Ελληνικό Στρατό και η πολεμική πείρα του.

 Ο Αγωνιστής για την Ελευθερία της πατρίδας μας ένιωθε ικανοποίηση, όταν του εκφράζαμε τον θαυμασμό μας για την ατέλειωτη ενέργειά του και για την άριστη υγεία του, την οποία κατείχε χάρις στην λιτή και σωστή διατροφή του. Ξυπνούσε το πρωί στις 5 όπως είχε μάθει στην διάρκεια της Στρατιωτικής του καριέρας και πήγαινε στο γραφείο του να πιει το καφεδάκι του παρέα με τους φίλους, που ήθελαν να τον συναντήσουν και να πάρουν πολύτιμες συμβουλές. Περνούσε το πρωινό του γράφοντας στο χαρτί τις πληροφορίες που αντλούσε από τις προσωπικές του επαφές με πρωταγωνιστές άγνωστων ιστορικών συμβάντων, τις οποίες αποκάλυπτε στα βιβλία του, στις διαλέξεις του, στις τηλεοπτικές εκπομπές του και σε επιλεγμένους φίλους του, τον συνεργάτη του Δημήτρη Γεωργιλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΫΦΑΝΤΗ, ΕΔΩ.

 Αυτή ήταν η ζωή του τα τελευταία χρόνια, όταν πια είδε πως ήταν μάταιο να συνεχίζει να αναλώνει τον χρόνο του στην προσπάθεια να ενώσει τους Έλληνες «πατριώτες», σε έναν κοινό αγώνα ανατροπής της Σιωνιστικής Κατοχής μας. Είχε πια συνειδητοποιήσει με πίκρα, πως αυτοί οι «πατριώτες» που επιζητούσαν την συνεργασία του, δεν είχαν ως κίνητρο την Συνένωση, αλλά την προσωπική τους προβολή και την κατάχρηση της πατριωτικής του παρακαταθήκης. Αυτή η διαπίστωση ήταν καρφί στην πατριωτική ψυχή του και τον πλήγωνε ανεπανόρθωτα, μα δεν κρατούσε κακία σε κανέναν.

 Μάθαινε και γνώριζε με πόσους τρόπους επεδίωκαν να τον εκμηδενίσουν με μόνη κατηγορία την ηλικία του, μα ήταν πολύ ανεκτικός μαζί τους. Για μας όμως που τον θαυμάζαμε, θεωρούσαμε την ηλικία του Άριστο προτέρημά του έναντι άλλων νεότερων αρχηγίσκων… Γιατί το να είσαι Αιωνόβιος και να αγωνίζεσαι ακόμα για τα Ιδανικά σου, αντί να φυτοζωείς στα καφενεία… αποδεικνύει πως είσαι ένα ευλογημένο πλάσμα με εξαιρετικά χαρίσματα και δυνατότητες… είσαι επιλεγμένος από τον Θεό για να εκτελέσεις την Αποστολή που σου ανέθεσε.

 Ο αγαπημένος μας Στρατηγός εκτέλεσε με αφοσίωση την Αποστολή του και θα συνέχιζε αν… αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα πολύ σοβαρό, που θα το παρουσιάσουμε μετά από ενδελεχή έρευνα. Γιατί εμείς που ωφεληθήκαμε από την παρουσία του στην ζωή μας, έχουμε χρέος να αποδείξουμε, πού οφείλεται ο ξαφνικός θάνατός του και η μυστική ταφή του, για να ησυχάσει η ψυχούλα του και να βρει εύκολα την θέση που του αξίζει στον Παράδεισο.

Γ. Λεκάκης, Θ. Κατσανέβας, Γ. Αϋφαντής ομιλητές σε εκδήλωση.
Σήμερα τον αποχαιρετούμε με ζεστά λόγια αγάπης και αναγνώρισης για όλη την προσφορά του προς εμάς που τον πιστεύαμε αλλά και προς την σκλαβωμένη πατρίδα μας, την οποία λάτρευε και το αποδείκνυε με πράξεις και όχι με λόγια. Υπήρξε ένας αγνός Έλληνας Αγωνιστής, έστω κι αν έκανε το λάθος να εμπιστεύεται τους «Δαναούς δώρα φέροντες» και είθε να γίνει παράδειγμα πατριωτισμού και από άλλους νεότερους, οι οποίοι να συνεχίσουν επάξια το έργο του.

 Ευχαριστούμε Στρατηγέ μας για τις συμβουλές σου και για την τιμή που μας έκανες να μας θεωρείς φίλους σου και συνεργάτες σου και σου υποσχόμαστε, πως όχι μόνο δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, αλλά θα φροντίσουμε το ηρωικό παράδειγμά σου να βρει την ανταπόκριση που του αξίζει. Εύχομαι η Στάση της ζωής σου να είναι ένας φάρος στην ζωή όλων μας, όσων ενστερνίζονται τις Αξία και τις Αρχές του Έλληνας ανθρώπου. Διότι αυτό ήταν στίγμα σου πάνω απ’ όλα! Ήσουν ο ΕΛΛΗΝ!

 Καλό ταξείδι στους ουρανούς της ψυχικής γαλήνης που στερήθηκες κατά την γήινη παρουσία σου. Οι Έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα όσο την αγάπησες κι εσύ, θα ανοίξουν στοργικά την αγκαλιά τους για να κρατήσουν μέσα τους αιώνια και ζωντανή την μνήμη σου, όπως ταιριάζει σε Ήρωες. Φίλοι και συναγωνιστές σου στέλνουν με σεβασμό το πικρό Αντίο και σε συνοδεύουν νοερά στην τελευταία σου κατοικία, αφού οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν να σε συντροφέψουν όπως σου άξιζε. Μα γνωρίζουν όμως πως δεν υπάρχει τέλος για Μεγάλους Άνδρες, που αφήνουν παρακαταθήκη στους ανθρώπους τους την Γνώση και την Ελπίδα για μια Ελεύθερη Ελλάδα.

 Είναι η μοίρα των Μεγάλων Ανδρών φαίνεται να αγωνίζονται μόνοι, να επιβιώνουν μόνοι αλλά και να πεθαίνουν μόνοι. Και μάλιστα πριν προλάβουν να δουν την πατρίδα τους Ελεύθερη… αυτήν την ιερή πατρίδα, στην οποία αφιέρωσαν τις γνώσεις και τις προσδοκίες τους, για να την απελευθερώσουν από την Σιωνιστική λαίλαπα. Ευτυχώς όμως πρόλαβε να σπείρει τον σπόρο στους συναγωνιστές του.

 Σε ευχαριστούμε Στρατηγέ μας για τις πολύτιμες συμβουλές σου και για ό,τι προσέφερες σε μας και στην πατρίδα μας. Η εκτίμησή μας στο έργο σου είναι βαθειά και ατελείωτη και θα σε συντροφεύει στην άλλη την πραγματική σου ΖΩΗ. ΑΞΙΟΣ!

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 7.5.2021.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΦΑΝΤΗΣ, Καρα, Αγοριανη Δομοκου, Γεωργιλας, Δομοκος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ