Επτά Επιστολές του Συνέσιου προς την Υπατία

Επτά Επιστολές του Συνέσιου

προς την Υπατία


Με ιδιαίτερη χαρά οι Εκδόσεις τού Περιοδικού «Ενδοχώρα» παρουσιάζουν στο βιβλιόφιλο κοινό το πρόσφατο έργο τού Αθανασίου Τσακνάκη «Συνέσιος ο Κυρηναίος – Επτά Επιστολές στην Υπατία».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΥΠΑΤΙΑ, ΕΔΩ.

Η έκδοση εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, το αρχαιοελληνικό κείμενο και την νεοελληνική μετάφραση των επτά σωζόμενων επιστολών που ο πλατωνικός φιλόσοφος και μετέπειτα χριστιανός επίσκοπος Πτολεμαΐδος Συνέσιος ο Κυρηναίος (370 - 414 μ.Χ.) απευθύνει στην διδασκάλισσά του, την περίφημη φιλόσοφο, μαθηματικό και αστρονόμο Υπατία (355-415 μ.Χ.).

Σκοπός τής έκδοσης είναι να προβάλει στο αναγνωστικό κοινό τον λησμονημένο στην εποχή μας μεγάλο Έλληνα στοχαστή τού 4ου μ.Χ. αιώνα, να υποκινήσει τους μελετητές προς μία σύγχρονη και πληρέστερη προσέγγιση τού εκτενούς και σαφώς ενδιαφέροντος έργου του, καθώς και να συμπληρώσει το ελκυστικό ψηφιδωτό που εσχάτως και ευτυχώς συνθέτουν διάφοροι ερευνητές, Έλληνες και ξένοι, προκειμένου να αναδείξουν την προσωπικότητα, τον βίο και το έργο τής κορυφαίας Ελληνίδας φιλοσόφου Υπατίας τής Αλεξανδρινής.

 

Τιμή πώλησης: 8 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.).


ΠΗΓΗ: εκδ. ΕΝΔΟΧΩΡΑ, τηλ.: 6977-462.806. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 19.6.2021.


Επιστολες, Συνεσιος, Υπατια η Αλεξανδρινη, εκδοσεις Περιοδικο Ενδοχωρα, Τσακνακης Συνεσιος ο Κυρηναιος, Κυρηνη, επιστολη, Πλατων, Πλατωνας, πλατωνικος φιλοσοφος, χριστιανος επισκοπος Πτολεμαιδος, Πτολεμαιδα, Πτολεμαις, διδασκαλισσα, δασκαλα, δασκαλος, φιλοσοφος, μαθηματικος αστρονομος 355 μΧ 415 μΧ, Ελληνας στοχαστης 4ος μΧ αιωνας, Αλεξανδρεια Αιγυπτου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ