Ελληνικά ονόματα θα παίρνουν οι παραλλαγές του κορωνοϊού!!! «Για να μη στιγματίζονται τόποι»!!!

Ελληνικά ονόματα θα παίρνουν οι παραλλαγές του κορωνοϊού!!! «Για να μη στιγματίζονται τόποι»!!!

Του Γιώργου Λεκάκη

Όταν ερευνητές στην Νότια Αφρική εντόπισαν ένα πολύ μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού, στα τέλη του 2020, το ονόμασαν 501Y.V2.

Άλλοι έχουν ονομάσει την ίδια παραλλαγή B.1.351, 20H / 501Y.V2 και GH / 501Y.V2...

Τα μέσα ενημέρωσης την περιγράφουν συχνάκις ως… «παραλλαγή της Νότιας Αφρικής».

Για να μειωθεί η σύγχυση, και να αποφευχθούν τα… γεωγραφικά στίγματα, όλοι πρέπει τώρα να την ονομάσουν «Βήτα» / «Beta», σύμφωνα με ένα σχέδιο ονομάτων που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΕΔΩ.

Τα ονόματα, θα λαμβάνονται από το ελληνικό αλφάβητο. Δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τα επιστημονικά, αλλά θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως χρήσιμη συντομογραφία για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, το κοινό και άλλους μη ειδικούς, είπε ο ιολόγος Jeremy Kamil.


ΣΧΟΛΙΟ Γ. Λεκάκη:

Πάντα, όταν η ανθρωπότης έφτανε στα αδιέξοδά της, στην βαβέλ της ασυνεννοησίας της, στην αυτοπροκαλούμενη σύγχυση της προόδου της, κατέφευγε στην αρχαία ελληνική γραμματεία... και εύρισκε την λύση... Το ίδιο εξακολουθεί να κάνει έως και σήμερα... Αυτός είναι ο προορισμός της Ελλάδος: Να δείχνει την λύση, το φως... Αυτό το έχουν αντιληφθεί κάποιοι... Γι' αυτό και θέλουν να συσχετίσουν στο υποσυνείδητο του κόσμου, τα ελληνικά, με καταστροφές... Γι’ αυτό υπάρχει, όπως το λέει, «σχέδιο ονομάτων» / «naming scheme»...

ΠΗΓΗ: Ewen Callaway «Coronavirus variants get Greek names — but will scientists use them? From Alpha to Omega,the labelling system aims to avoid confusion and stigmatization», στο Nature, 1.6.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 2.6.2021.

Ελληνικα ονοματα, παραλλαγη, κορωνοιος, στιγμα, Νοτια Αφρικη, μεταλλαξη, στελεχος κορωνοιου, 2020, ΜΜΕ, συγχυση, στιγματισμος, Βητα / Beta, Παγκοσμιος Οργανισμος Υγειας, ΠΟΥ, ονομα, ελληνικο αλφαβητο, συντομογραφια, πολιτικη, ιος, ιολγος Jeremy Kamil, ασυνεννοησια, αρχαια ελληνικη γραμματεια, λυση, Ελλαδα, φως, Coronavirus variants, Greek names, Alpha, Omega, confusion, stigmatization
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ