Επιτυχημένη μετατροπή στα Ψαρά, ενός ιστορικού κτίσματος του 18ου αιώνος σε εστιατόριο από τον Ε.Ο.Τ. - του Κ. Κατσιγιάννη

Επιτυχημένη μετατροπή στα Ψαρά,
ενός ιστορικού κτίσματος
του 18ου αιώνος
σε εστιατόριο από τον Ε.Ο.Τ.

Του Κώστα Κατσιγιάννη

 

Η σημερινή και η αυριανή ημέρα αποτελούν μαύρες επετείους για το νησί των Ψαρών

Πράγματι, στις 21 Ιουνίου 1824 ο Ιμπραήμ με το στρατό του κατέλαβαν το μαρτυρικό νησί, ενώ την επομένη έγινε το ολοκαύτωμα της Μαύρης Ράχης με το σφαγιασμό από τους Οθωμανούς 20.000 κατοίκων.

Σε ανάμνηση της καταστροφής των Ψαρών καλό είναι να θυμηθούμε μια σημαντική παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ., που έγινε μεταξύ 1981-1984.

Το κτίσμα μετά και πριν την εκτέλεση των έργων!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΨΑΡΑ, ΕΔΩ.

Πρόκειται για την επιτυχημένη μετατροπή ενός ιστορικού κτίσματος του 18ου σε εστιατόριο. Πρόκειται για το παλιό λοιμοκαθαρτήριο με την ονομασία «Σπιτάλια» που λειτουργούσε για ένα διάστημα και ως χώρος καραντίνας.
Την μελέτη δημιουργίας του εστιατορίου, του μοναδικού τότε στα Ψαρά, εκπόνησε ο Τάσος Μπαμπάσης, αρχιτέκτονας μηχανικός του Ε.Ο.Τ.

Στα Ψαρά έγιναν και άλλα έργα από τον ΕΟΤ που θα περιγράψουμε σε μελλοντικώς.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 21.6.2021.


μετατροπη Ψαρα, Ψαρρα, ιστορικο κτισμα μνημειο, 18ος αιωνας, εστιατοριο ταβερνα ΕΟΤ, Κατσιγιαννης, μαυρη επετειος, Ψαρων, 21 Ιουνιου 1824 Ιμπραημ στρατος, μαρτυρικο νησι, ολοκαυτωμα Μαυρη Ραχη, σφαγη, Οθωμανοι, 1981 1984, λοιμοκαθαρτηριο, Σπιταλια, καραντινα, Μπαμπασης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ