«Μηνύματα» μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου, στα παιδιά που εκτελέστηκαν από Γερμανούς, το 1944... ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ - ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΧΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!! - του Δ. Χ. Χριστοδούλου

«Μηνύματα» μαθητών
του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου,
στα παιδιά που εκτελέστηκαν
από Γερμανούς, το 1944...
ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
ΟΧΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!!

Του διδασκάλου Δημήτρη Χ. Χριστοδούλου

Ώρα για επανεκκίνηση για τις επισκέψεις στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, μετά και την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την 77η επέτειο της Σφαγής - Ολοκαυτώματος από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, και η Β' τάξη, του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου, μετά την Α' Τάξη τις προάλλες, επισκέφθηκε το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας.

Στιγμιότυπα από την εκπαιδευτική δράση των μαθητών της Β' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου στη διάρκεια της επίσκεψής τους, περιλαμβάνονται. σε σχετική ανάρτηση του Μουσείου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Με την εμψύχωση των δασκάλων τους τα παιδιά έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, μοιράστηκαν τα κείμενα που είχαν γράψει στο σχολείο, αφιερωμένα στα παιδιά που εκτελέστηκαν στις 10 Ιουνίου 1944, και έστειλαν μηνύματα και ευχές στο περιθώριο της βίας της Ιστορίας», αναφέρεται.

ΔΕΙΤΕ τα βιβλία του Γ. Λεκάκη για την ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ, ΕΔΩ.

Για την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΕΔΩ και ΕΔΩ. Επίσκεψη με εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού - ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.

ΔΥΟ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ( ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑΣ ) ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ - ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ!!! - ΑΡΑ ΤΟΣΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ , ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε., ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΛΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 923 ΤΟΥ Κ.Π.Δ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!!! ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 17.4.2019 ΚΑΙ ΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗΣ Δ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΟΣ!!! ΑΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΧΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!! - Ε.Σ.Δ.Ο.Γ.Ε. - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1940 - 1945 «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ» ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ - ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΧΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε. ΣΤΙΣ 12.4.2021 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Δ.Ο.Γ.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ - ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΧΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!!

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!!

 ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!!!

ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.

ΠΗΓΗ: ΕΣΔΟΓΕ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.6.2021.

μαθητες, Δημοτικο Σχολειο Διστομου, εκτελεσμενα παιδια, εκτελεση, εκτελεσεις, Γερμανοι, 1944, ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ, Χριστοδουλου, βοιωτια, ναζι, ναζισμος, γερμανια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ