ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ «αλλόκοτων» μορφών 5.000 χρόνων! Με μινωικά ταυροκέρατα και πτερά στο κεφάλι τους! Με κόκκινη ώχρα, στον ακριβή τόνο που επιθυμούσε ο καλλιτέχνης, μεταβάλλοντας την θερμοκρασία θέρμανσής της!

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ «αλλόκοτων» μορφών
5.000 χρόνων!
Με μινωικά ταυροκέρατα
και πτερά στο κεφάλι τους!
Με κόκκινη ώχρα,
στον ακριβή τόνο που επιθυμούσε ο καλλιτέχνης,
μεταβάλλοντας την θερμοκρασία θέρμανσής της!

Του Γιώργου Λεκάκη

Ζωγραφική 5.000 χρόνων που απεικονίζει «ουράνια σώματα» απεκαλύφθησαν στην Σιβηρία.

Οι ταφικές εικόνες Εποχής του Χαλκου ανακαλύφθηκαν κοντά στο χωριό Καρακόλ / Karakol στη Δημοκρατία Altai / Αλτάι της Ρωσίας. Δείχνουν «ξένες» / εξωγήινες / παραδεισένιες / αλλόκοτες μορφές με στρογγυλά κέρατα (μινωικά ταυροκέρατα) και πτερά στο κεφάλι τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΑΛΤΑΪ, ΕΔΩ.

Ευρέθησαν το 1985 σε έναν τάφο. Και έχουν αποκαλύψει το εξαιρετικό ταλέντο των προϊστορικών καλλιτεχνών.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι κόκκινες αποχρώσεις στα σχέδια του τάφου ήταν κατασκευασμένες από θερμικά τροποποιημένη ώχρα.

Οι λευκές αποχρώσεις έγιναν με ξύσιμο κρυστάλλων. Αιθάλη χρησιμοποιήθηκε για το μαύρο.

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Kurchatov στην Μόσχα, το κορυφαίο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Ρωσίας για την πυρηνική ενέργεια, δήλωσαν ότι τα κόκκινα χρώματα συναρπάζουν ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Είναι προφανές ότι περίπου 5.000 χρόνια πριν, οι ζωγράφοι του τάφου ήξεραν πώς να πραγματοποιήσουν μια χημική αντίδραση προκειμένου να δημιουργήσουν όχι μόνο ένα κόκκινο χρώμα, αλλά τους ακριβείς τόνους που επιθυμούσαν μεταβάλλοντας την θερμοκρασία της θέρμανσης.

Ο Roman Senin, επί κεφαλής του ερευνητικού τμήματος synchrotron στο Ινστιτούτο Kurchatov, εδήλωσε: «Προσδιορίσαμε την σταδιακή σύνθεση των χρωστικών ουσιών, δηλαδή την δομή του κρυσταλλικού πλέγματος μεμονωμένων κόκκων της βαφής. Ορισμένες κατασκευές δεν είναι τυπικές για φυσικά δείγματα αλλά είναι προϊόν θερμικής επεξεργασίας. Με απλά λόγια, ο πρωτόγονος καλλιτέχνης θερμαίνει το ορυκτό σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για να πάρει το χρώμα που χρειάζεται».

Ο Alexander Pakhunov, από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσίας, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της ανάλυσης της σύνθεσης των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην τελετή κηδείας των ανθρώπων του Καρακόλ μαρτυρούν την ικανότητα των αρχαίων κατοίκων του Αλτάι να διακρίνουν τις χρωστικές με το χρώμα και τις ιδιότητες».

«Τα λείψανα των ανθρώπων που θάφτηκαν μέσα στους πέτρινους τάφους ήταν επίσης ζωγραφισμένα με τα ίδια χρώματα, με κηλίδες από κόκκινη ώχρα που βρέθηκαν κάτω από τα μάτια και ίχνη από ένα μαύρο και ασημί ορυκτό που ονομάζεται Specularite, εμφανές στην περιοχή των φρυδιών» - μακιγιάζ;

Οι πρώτες εικόνες ήταν χαρακτικά από άλκες, κατσίκες βουνών και ανθρώπους με στρογγυλά κέρατα στο κεφάλι τους. Υπήρχαν εικόνες 11 ανθρώπινων μορφών. Οι διαφορετικοί χρωματικοί τόνοι θεωρείται ότι έχουν κάποιο νόημα για τους προϊστορικούς ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ βίντεο ΕΔΩ.

Τα πλήρη αποτελέσματα της νέας μελέτης θα παρουσιαστούν στο 43ο Διεθνές Συμπόσιο Αρχαιομετρίας τον Μάιο του 2020 στην Λισσαβόνα.

ΠΗΓΗ: «Revealed: the sophistica tedtechniques of ancient artists who created these fantastical images», The Siberian Times, 12.6.2019. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 13.6.2019.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, αλλοκοτη μορφη, 5.000 χρονια πριν, στρογγυλα κερατα πτερα κεφαλι, κοκκινη ωχρα, τονος καλλιτεχνης, θερμοκρασια, θερμανση, ζωγραφικη Σιβηρια, Εποχη Χαλκου, Καρακολ / Karakol Altai / Αλται Ρωσια, εξωγηινοι, μινωικα ταυροκερατα μινωταυρος, ταυρος, πτερο, 1985 ταφος, προιστορια, κοκκινο, σχεδιο, λευκο, κρυσταλλος, Αιθαλη μαυρο, 3000 πΧ, ζωγραφος, ταφοι, χημεια, χημικη αντιδραση χρωστικη ουσια, κρυσταλλοι, βαφη, ορυκτο, χρωμα χρωματα, κηδεια, ασημι, ορυκτα Specularite, σπεκουλαριτης, φρυδια, αλκη, κατσικα βουνου κερατο, Αρχαιομετρια, μακιγιαζ, 2020 Λισσαβονα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ