ΣΗΜΕΡΑ: 24ωρη πανελλαδική απεργία των αρχαιολόγων, για να «σταματήσει η απόσπαση/καταστροφή του ιδιαίτερα σημαντικού αρχαιολογικού χώρου του Σταθμού Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης»

ΣΗΜΕΡΑ: 24ωρη πανελλαδική
απεργία των αρχαιολόγων,
για να «σταματήσει η απόσπαση/καταστροφή
του ιδιαίτερα σημαντικού αρχαιολογικού χώρου
του Σταθμού Βενιζέλου
στο Μετρό Θεσσαλονίκης»

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων απέστειλε σήμερα το συνημμένο Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό και τα κόμματα της Βουλής. Σε αυτό εκτίθενται αναλυτικά οι επιπτώσεις της καταστροφικής επιλογής της απόσπασης των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου στο σύνολο του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22.7.2021, με αιτήματα:

- Να σταματήσει η απόσπαση/καταστροφή του ιδιαίτερα σημαντικού βυζαντινού αρχαιολογικού χώρου του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης

- Να επανέλθει η λύση της κατά χώραν διατήρησης των αρχαιοτήτων, με την κατασκευή του Σταθμού με υπόγεια εκσκαφή, λύση που προφυλάσσει τις αρχαιότητες.

Και καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης στις 9 πμ. (Βενιζέλου και Εγνατία, Θεσσαλονίκη)

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καλεί επίσης την Πέμπτη 22.7.2021 σε κινητοποίηση μαζί με την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην πλατεία Αριστοτέλους στο άγαλμα Βενιζέλου στις 7:30 μ.μ. (ανθρώπινη αλυσίδα για την Βενιζέλου).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΑΡΧΑΙΑ στο ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΣΕΑ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 21.7.2021.

24ωρη πανελλαδικη απεργια αρχαιολογων, αποσπαση καταστροφη αρχαιοτητων, αρχαιολογικος χωρος Σταθμος Βενιζελου Μετρο Θεσσαλονικης, Θεσσαλονικη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ