Αποκλείσθηκε η χωροθέτηση 106 ανεμογεννητριών σε 14 νησίδες του Ν. Αιγαίου!!! ΕΥΓΕ σε όσους αγωνίσθηκαν!

Αποκλείσθηκε η χωροθέτηση
106 ανεμογεννητριών
σε 14 νησίδες του Ν. Αιγαίου!!!
ΕΥΓΕ σε όσους αγωνίσθηκαν!

Με μια ιστορική απόφαση για την προάσπιση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέκλεισε τον Μάιο του 2021 την χωροθέτηση 106 ανεμογεννητριών σε 14 νησίδες του Ν. Αιγαίου αποτρέποντας τη μετατροπή  του μοναδικού οικοσυστήματος των νησίδων του Ν. Αιγαίου, γνωστές ως τα "Γκαλαπάγκος της Μεσογείου", σε ένα τεράστιο εργοτάξιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΕΔΩ.

Για περισσότερα από δύο χρόνια, η σωτηρία των νησίδων βρέθηκε στο επίκεντρο ενός αγώνα που ένωσε δεκάδες περιβαλλοντικούς και επιστημονικούς φορείς, συλλογικότητες και χιλιάδες πολίτες, φέρνοντας στο προσκήνιο τόσο τη σημασία της ορθής χωροθέτησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα μας όσο και την επιτακτική ανάγκη προστασίας της βιοποικιλότητας, η δραματική μείωση της οποίας θα έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ανθρωπότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ αναλυτικά τι κάνει τις νησίδες του Ν. Αιγαίου τόσο πολύτιμες, καθώς και το χρονικό της σωτηρίας τους από την καταστροφή, στο ΑΦΙΕΡΩΜΑ "Τίτλοι τέλους στα σχέδια εκβιομηχάνισης των «Γκαλαπάγκος της Μεσογείου», ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ περισσότερα στην Κοινή Ανακοίνωση 15 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, Επιστημονικών Εταιρειών & Κινήσεων Πολιτών, ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 22.7.2021.

ανεμογεννητριες, νησιδες νοτιο Αιγαιο ανεμογεννητρια, νησιδα νησι, νησακι, μικρονησι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ