Η κουλτούρα του κρασιού, μέσα από τα Ιστορικά Καφέ, μια κοινή διαδρομή αιώνων, στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» Χανίων

Η κουλτούρα του κρασιού,
μέσα από τα Ιστορικά Καφέ,
μια κοινή διαδρομή αιώνων,
στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος»
Χανίων

Ο Δρόμος Ιστορικών Καφέ συναντά το Δρόμο του Κρασιού σε μια εκδήλωση με θέμα "Η κουλτούρα του κρασιού μέσα από τα Ιστορικά Καφέ, μια κοινή διαδρομή αιώνων...". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 στις 9 μ.μ. στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» στα Χανιά. Στόχος της εκδήλωσης είναι να προβάλλει τη σπουδαιότητα της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιστορικών Καφέ, της οινοποιίας, του κρασιού, και των παραγώγων του, αλλά παράλληλα να προωθήσει τις δυο Πολιτιστικές Διαδρομές (και άρα τις πόλεις από όπου περνούν) ως τουριστικούς προορισμούς ιδιαίτερης αξίας και αισθητικής.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περι ΚΑΦΕ, ΕΔΩ.

Τα Ιστορικά Καφέ και το Κρασί αντιπροσωπεύουν δύο θεματικές που συνδέονται εδώ και αιώνες στενά με την ιστορία της ανθρωπότητας αλλά και με την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών και μεσογειακών κοινωνιών. Υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί μεταξύ κρασιού και Ιστορικών Καφέ και οι ποικίλες συνδέσεις τους αντανακλώνται στην αδιαμφισβήτητη πολιτιστική τους αξία.

Σκοπός του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» είναι η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει την αρχή και να καθιερωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία των Πολιτιστικών Διαδρομών, ως καινοτόμος θεσμός, μιας σειράς Φεστιβάλ Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξάγονται κάθε χρόνο αναδεικνύοντας - ακόμα περισσότερο - τα Χανιά διεθνώς.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι o «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», ο “Iter Vitis”, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και το ΕΒΕΧ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο, εξαιτίας των μέτρων για τον covid19 θα χρειαστεί τηλεφωνική κράτηση θέσης. Η προσέλευση θα γίνει έως και τις 8.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα και το πρωτόκολλο ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: EHICA, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 22.7.2021.

κουλτουρα κρασι, Ιστορικα Καφε, Ιστορικο Καφε Κηπος Χανιων, Χανια Κρητης, Κρητη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ