Σε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς τροφίμων συμμετείχε πρόσφατα το Μουσείο
Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών της Καλαμπάκας Τρικκάλων. Έλαβε μέρος με 14 συνολικά
προϊόντα, τα οποία βραβεύτηκαν στο σύνολό τους!
Προϊόν |
Κατηγορία |
Διάκριση |
Γλυκό του κουταλιού Πλευρώτους |
MTA
Packaging & Design Awards 2021 |
Platinum |
Λικέρ από άγριο μανιτάρι Κανθαρίσκος |
MTA
Packaging & Design Awards 2021 |
Gold |
Μέλι βελανιδιάς με Γανόδερμα |
MTA
Innovation Awards 2021 |
Gold |
Ριζότο με άγρια τρούφα |
MTA
Excellent Taste Awards 2021 |
Gold |
Αγαρικό σε λάδι |
MTA
Excellent Taste Awards 2021 |
Gold |
Καπνιστό Πορτομπέλο σε λάδι |
MTA
Excellent Taste Awards 2021 |
Silver |
Προϊόν |
Κατηγορία |
Διάκριση |
Μανιταρόσουπα |
Olymp Awards – Tasting awards |
Gold |
Χυλοπίτες
με Goji berry, Βωλίτη και λαχανικά |
Olymp Awards – Tasting awards |
Gold |
Μανιταροπίλαφο |
Olymp Awards – Tasting awards |
Silver |
Πλιγούρι με
μανιτάρι |
Olymp Awards – Tasting awards |
Bronze |
Λιγκουίνι
με μαύρη τρούφα |
Olymp Awards – Packaging awards - Total image |
Silver |
Λεντινούλα
σε λάδι |
Olymp Awards – Packaging awards - Total image |
Bronze |
Γλυκό του
κουταλιού Κανθαρίσκος |
Olymp Awards – Packaging awards - Total image |
Bronze |
Σοκολάτα
Υγείας με Μαύρη Τρούφα, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και Θυμάρι |
Olymp Awards – Packaging awards - label |
Bronze |
Όλα τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί με τη συμβολή του Τμήματος Διατροφής
και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικά υπεύθυνη την
καθηγήτρια κα Όλγα Γκορτζή, γεγονός που αποτελεί μία επιπλέον πιστοποίηση της
ποιότητας και του γευστικού τους χαρακτήρα.
Όπως μάλιστα δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας: «Η
συνεχής δημιουργία νέων προϊόντων μανιταριών, καθώς και οι διακρίσεις που
λαμβάνουν, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο ανάδειξης των μανιταριών, ως σημαντικό
στοιχείο υγιεινής διατροφής, γεγονός άλλωστε που αποτελεί βασικό στόχο του
Μουσείου μας».
ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 14.7.2021.
ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook