ΝΕΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ για τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ και ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ - Συνολικά 14 βραβεία!

ΝΕΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ για τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΜΕΤΕΩΡΩΝ
και ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ - Συνολικά 14 βραβεία!

Σε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς τροφίμων συμμετείχε πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών της Καλαμπάκας Τρικκάλων. Έλαβε μέρος με 14 συνολικά προϊόντα, τα οποία βραβεύτηκαν στο σύνολό τους!

Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν ο Mediterranean Taste Awards 2021 (MTA 2021), όπου συμμετείχε με έξι προϊόντα, τα οποία έλαβαν τις εξής διακρίσεις:

Προϊόν

Κατηγορία

Διάκριση

Γλυκό του κουταλιού Πλευρώτους

MTA Packaging & Design Awards 2021

Platinum

Λικέρ από άγριο μανιτάρι Κανθαρίσκος

MTA Packaging & Design Awards 2021

Gold

Μέλι βελανιδιάς με Γανόδερμα

MTA Innovation Awards 2021

Gold

Ριζότο με άγρια τρούφα

MTA Excellent Taste Awards 2021

Gold

Αγαρικό σε λάδι

MTA Excellent Taste Awards 2021

Gold

Καπνιστό Πορτομπέλο σε λάδι

MTA Excellent Taste Awards 2021

Silver

 Η δεύτερη συμμετοχή, αφορούσε τον διαγωνισμό Olymp Awards, στον οποίο έλαβε μέρος με οκτώ προϊόντα, αποσπώντας τις εξής διακρίσεις:

Προϊόν

Κατηγορία

Διάκριση

Μανιταρόσουπα

Olymp Awards – Tasting awards

Gold

Χυλοπίτες με Goji berry, Βωλίτη και λαχανικά

Olymp Awards – Tasting awards

Gold

Μανιταροπίλαφο

Olymp Awards – Tasting awards

Silver

Πλιγούρι με μανιτάρι

Olymp Awards – Tasting awards

Bronze

Λιγκουίνι με μαύρη τρούφα

Olymp Awards – Packaging awards - Total image

Silver

Λεντινούλα σε λάδι

Olymp Awards – Packaging awards - Total image

Bronze

Γλυκό του κουταλιού Κανθαρίσκος

Olymp Awards – Packaging awards - Total image

Bronze

Σοκολάτα Υγείας με Μαύρη Τρούφα, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και Θυμάρι

Olymp Awards – Packaging awards - label

Bronze

 Οι βραβεύσεις αυτές, αποτελούν συνέχεια και άλλων διακρίσεων των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου, το οποίο, να σημειώσουμε εδώ, έχει δημιουργήσει περίπου 70 (!) διαφορετικά προϊόντα μανιταριών και τρούφας.

Όλα τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί με τη συμβολή του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια κα Όλγα Γκορτζή, γεγονός που αποτελεί μία επιπλέον πιστοποίηση της ποιότητας και του γευστικού τους χαρακτήρα.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας: «Η συνεχής δημιουργία νέων προϊόντων μανιταριών, καθώς και οι διακρίσεις που λαμβάνουν, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο ανάδειξης των μανιταριών, ως σημαντικό στοιχείο υγιεινής διατροφής, γεγονός άλλωστε που αποτελεί βασικό στόχο του Μουσείου μας».

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 14.7.2021.


ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ, ΜΕΤΕΩΡΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, βραβεια, διαγωνισμος τροφιμων Καλαμπακα τρικαλων, τρικκαλων τρικαλα, τρικκαλα Mediterranean Taste Awards 2021 MTA 2021, Γλυκο κουταλιου Πλευρωτους, Λικερ αγριο μανιταρι Κανθαρισκος, Μελι βελανιδιας Γανοδερμα, Ριζοτο αγρια τρουφα, ρυζοτο, Αγαρικο λαδι, Καπνιστο Πορτομπελο βελανιδια Olymp Awards, Μανιταροσουπα, Χυλοπιτες Goji berry, Βωλιτης λαχανικα, γκοτζι μπερι, Μανιταροπιλαφο, Πλιγουρι ζυμαρικα λιγκουινι μαυρη τρουφα, Λεντινουλα Γλυκο κουταλιου Κανθαρισκος, Σοκολατα Υγειας Εξαιρετικο Παρθενο Ελαιολαδο Θυμαρι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ