Εστιατόριο τριών χιλιετιών στο Αιγαίο στο περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ», τεύχος 122 – 123

Εστιατόριο τριών χιλιετιών
στο Αιγαίο
στο περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ»,
τεύχος 122 – 123

Ολοκληρώθηκε το νέο τεύχος Ιανουαρίου-Ιουνίου 2021 του περιοδικού, το οποίο εκδίδει από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Αυτό το διπλό τεύχος Ιανουαρίου-Ιουνίου 2021 διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.

Μέσα στις σελίδες του μπορεί να διαβάσει κάποιος «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το τεύχος αφιερώνεται στον Εορτασμό των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση (Μέρος Β΄).

Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων άρθρα όπως:

- η Ελληνίδα δασκάλα που γεφυρώνει το πολιτιστικό χάσμα στην Κίνα,

- η συνέντευξη του Υπεύθυνου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάρου, Γιάννη Κουράγιου για την ανακάλυψη ενός εστιατόριου τριών χιλιετιών στο Αιγαίο καθώς και η ανακάλυψη ολόλαμπρων τοιχογραφιών στην Πομπηία.

Ενδιαφέροντα είναι τα άρθρα που αναφέρονται στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Δυτική Ευρώπη και στην ελληνόγλωσση επιτυχία αστρονομικού μεγέθους: «Ιόλαος και Λέρνη».

Η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας στον κόσμο.

Το τεύχος αυτό διατίθεται δωρεάν ΕΔΩ.

Για να αναγνώσετε το περιοδικό πατήστε ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΟΔΕΓ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 23.7.2021.

ΟΔΕΓ, Ελληνικη Γλωσσα, Ελληνικη Επανασταση 1821, Ελληνιδα δασκαλα Κινα, Αρχαιολογικο Μουσειο Παρου, Κουραγιος εστιατοριο, Αιγαιο τοιχογραφια Πομπηια, ελληνογλωσση εκπαιδευση Δυτικη Ευρωπη Ιολαος και Λερνη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ