ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ του 3ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της «ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21» με θέμα «ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ» - της Μ. Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
του 3ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
της «ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21»
με θέμα «ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ»

Της καθηγήτριας Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

 

1. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ (για τις οποίες υπήρξε συμφωνία των ομιλητών: Ζωή Γεωργαντά, Τζανέτος Γκούσκος, Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Νίκος Ιγγλέσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αναστάσιος Κώνστας, Γιώργος Λεκάκης, Μελέτης Μελετόπουλος, Αριάδνη Νούκα, Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος):

* Ο βαθμός υποτέλειας των μνημονιακών κυβερνήσεων έχει επικίνδυνα ενταθεί τα τελευταία χρόνια και αναγνωρίζεται ως ο κύριος υπεύθυνος του οικονομικού αδιεξόδου, και όχι μόνο, της πατρίδας μας.

* Οι Έλληνες οφείλουν να αντισταθούν, με όλες τους τις δυνάμεις, εναντίον της κορυφούμενης αυτής και πολύπλευρης υποτέλειας, η οποία απειλεί να εξαφανίσει την Ελλάδα.

*Αναφορικά με τις επιπτώσεις της υποτέλειας στην οικονομία, ο πυρήνας της καταστροφής εντοπίζεται στο εγκληματικό, αντισυνταγματικό, ανήθικο, παράνομο και απάνθρωπο περιεχόμενο των μνημονίων, το οποίο καταργεί κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας, υφαρπάζει το σύνολο του δημόσιου πλούτου της χώρας, επιβάλλει μέτρα και οικονομική πολιτική, παντελώς αντίθετα και ακατάλληλα για τις ανάγκες και τις ιδιομορφίες της, εξαφανίζοντας έτσι κάθε ελπίδα αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης.

* Οι όροι των μνημονίων, που εξακολουθούν, και θα εξακολουθούν επ’ αόριστον να αλυσσοδένουν την ελληνική οικονομία, την έχουν μεταβάλλει στην πρώτη ευρωπαϊκή αποικία χρέους.

2. ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

* Με την ελπίδα, πάντοτε, ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει κυβερνήσεις:

- που θα τολμούν να δίνουν μάχες για τα ζωτικά ελληνικά συμφέροντα,

- που θα εμφορούνται και θα αντλούν υπόσταση από τα κλασσικά ελληνικά ιδεώδη,

- που θα διαχωρίζουν σαφώς τις επιδιώξεις τους από τις αντίστοιχες της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης (χωρίς φυσικά να παραβλέπεται η ανάγκη συμφωνίας σε ζωτικής σημασίας θέματα, που όμως αυτά αποκλείεται να συμπίπτουν με ανάλογα, της υφής των “μνημονίων”, της “συμφωνίας των Πρεσπών”, του “ ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015,που γίνεται ΝΑΙ” κ.ο.κ),

- που δεν θα αναζητούν δικαιολογίες των ατυχών ενεργειών και αποφάσεών τους σε κοσμοθεωρίες, που εναλλάσσονται μέσα στο χρόνο, αλλά θα συντάσσονται με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, προς τον οποίον και θα μεταφέρουν με ειλικρίνεια τα εκάστοτε προβλήματα, που αντιμετωπίζουν εντός ή εκτός της Ελλάδας, χωρίς προσπάθεια ωραιοποίησης τους.

* Επειδή, δυστυχώς:

- οι παραπάνω προϋποθέσεις απουσιάζουν τις τελευταίες δεκαετίες από τις ελληνικές κυβερνήσεις,

- η ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21, (κίνηση με γύρω στους 70.000 υποστηρικτές, που για λόγους αδιευκρίνιστους την κατέβασε το ΦΒ στις 17.5.2021- αλλά όλοι αυτοί Ελληνίδες και Έλληνες βέβαια εξακολουθούν να υπάρχουν, είναι μαζί μας και δεν είναι δυνατόν να εξαφανιστούν) αποφάσισε με τη φωνή και τις θέσεις της να “υποκαταστήσει”, όσους δεν αντιδρούν, ενώ θα έπρεπε, αλλά και να τους συμπαρασύρει στη διεκδίκηση νόμιμων απαιτήσεών μας, απέναντι στην ΕΕ και στη Γερμανία.

Ειδικότερα η ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 με τη σύμπραξη του ΙΗΑ του Ελληνοκαναδέζικου Κονγκρέσου, αλλά και πάνω από όλα του πολυπληθούς και αξιόλογου δυναμικού της, (και με βάση τα όσα σημαντικά περιλαμβάνονται στις ομιλίες του 3ου αυτού Συνεδρίου της) αποφάσισε:

* Να επιδοθεί σε εκστρατεία πληροφόρησης της υφηλίου, με επίκεντρο την ΕΕ, των αυταπόδεικτων συνθηκών και γεγονότων, με βάση τα οποία η Ελλάδα κατέστη μακροχρόνιο θύμα:

- Της άρνησης/αδιαφορίας/αναλγησίας της Γερμανίας, να καταβάλλει, επί 80 συναπτά έτη, τα χρέη της προς την Ελλάδα, που υπολογίζονται σε περισσότερο από 1 τρισ. ευρώ και που αναφέρονται στο κατοχικό δάνειο, την πλήρη καταστροφή των δυνητικών αναπτυξιακών ικανοτήτων της κατοχικής Ελλάδας, τις ανείπωτες αγριότητες εναντίον του ελληνικού λαού, αλλά και την κλοπή των ανυπολόγιστης αξίας αρχαίων θησαυρών της, που από τότε εκπατρίστηκαν και εκτίθενται σε γερμανικά μουσεία. Αλλά, φεύ, θύμα και των ελληνικών κυβερνήσεων, που στα 80 αυτά χρόνια προφανώς απαίτησαν τα δίκαιά μας, με υποτονικούς και σαφώς μη αποτελεσματικούς τρόπους.

- Των παράνομων, αντισυνταγματικών, ανήθικων όρων των μνημονίων, τα οποία έχουν καταστρέψει την Ελλάδα για πολλές γενιές από σήμερα. Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να εκτεθούν σε παγκόσμια και ευρωπαϊκή βάση αυτές οι απαιτήσεις και οι τραγικές συνέπειές τους. Να γίνει, δηλαδή, επιτέλους συνειδητό το αναντίρρητο γεγονός ότι η ΕΕ διεκδικεί από την Ελλάδα, βάζοντάς της το μαχαίρι στο λαιμό, αλλά και κατηγορώντας την για δήθεν εγγενείς αδυναμίες της φυλής της, ποσό που τελικά αντιπροσωπεύει περίπου το ¼ των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

* Να χρησιμοποιηθούν όλα τα νόμιμα μέσα, που μας εξασφαλίζει το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, με επιστράτευση όλων των Ελλήνων, εντός και εκτός της χώρας, καταρχήν νομομαθών και στη συνέχεια των πάντων, για να τεθεί τέρμα στην απαράδεκτα διαιωνίζουσα και καταστρεπτική αυτή κατάσταση.

* Να αξιοποιηθεί η ευνοϊκή διεθνής συγκυρία η οποία, συνεπεία της πανδημίας, αντιμετωπίζει με χαλαρότητα τα διεθνή χρέη (με εξαίρεση βέβαια την ακραία νεοφιλελεύθερη ΕΕ), συνεπεία της αποδοχής της ΝΝΘ (νέα νομισματική θεωρία), που όπως φαίνεται την ενστερνίσθηκε ο Τζοε Μπάιντεν, καθώς και του θηριώδους διεθνούς χρέους, που εκπροσωπεί κοντά στις 4 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ.

* Και, ειδικά για την Ελλάδα, να αξιοποιηθούν όλες οι προηγούμενες αποδεικτικές προσπάθειες (που μέχρι σήμερα πνίγηκαν στη σιωπή) για το πως θέριεψε το δημόσιο έλλειμμα εντός μιας νυκτός, για το πως προσκλήθηκαν τα χρηματιστηριακά κοράκια, για να καταστρέψουν τη δανειοδοτική ικανότητα της Ελλάδας, για το τι παράνομοι όροι και μεθοδεύσεις επιστρατεύθηκαν, για να επιβληθούν αυτά τα ανεκδιήγητου περιεχομένου μνημόνια, στην Ελλάδα. Όλα στο φως. Και βέβαια, και τα αποσπάσματα του 22ου κεφαλαίου των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα, που με γλαφυρότητα αναφέρεται στο σκηνικό της ΕΕ (κυρίως γερμανικό) για να σταυρωθεί η Ελλάδα χάριν της σωτηρίας των τραπεζών.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.7.2021.

Γεωργαντα, Γκουσκος, Νεγρεποντη Δελιβανη, Ιγγλεσης, Κωνσταντοπουλου, Κωνστας, Λεκακης, Μελετοπουλος, Νουκα, Χρυσανθοπουλος, υποτελεια, μνημονια, οικονομια, μνημονιο, συμφωνια Πρεσπων, δημοψηφισμα, 2015, Γερμανια, κατοχικο δανειο, αρχαιοκαπηλια, απομνημονευματα Ομπαμα, Ελλαδα τραπεζα, σκοπια, σκοπιανο, μακεδονικο, τραπεζες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ