Να χαρακτηριστούν διατηρητέα τα εναπομείναντα αξιόλογα κτήρια της Λαρίσης

Να χαρακτηριστούν διατηρητέα
τα εναπομείναντα αξιόλογα κτήρια
της Λαρίσης

Αίτηση προς χαρακτηρισμό ως διατηρητέων των εναπομεινάντων αξιόλογων κτηρίων της Λάρισας όπως αυτά είχαν καταγραφεί στην λίστα του ΤΕΕ - ΚΔΘ.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου Λαρισαίων και σε συμφωνία με το ΤΕΕ - Κεντρική και Δυτικής Θεσσαλίας και άλλους τοπικού φορείς, προχώρησε στην επικαιροποίηση της λίστας των αξιόλογων κτηρίων της Λάρισας που είχε συντάξει ομάδα εργασίας του ΤΕΕ – ΚΔΘ το 1994.

Η λίστα αυτή εμπλουτίστηκε με νέες φωτογραφίες και σύντομες περιγραφές. Τα τελευταία 30 χρόνια πολλά κτήρια από αυτά έχουν κατεδαφιστεί και μόνο ελάχιστα από  έχουν κηρυχτεί διατηρητέα φθάνοντας σήμερα τον αριθμό των 8 κτηρίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΛΑΡΙΣΑ, ΕΔΩ.

Είναι προφανές ότι μια πόλη με το μέγεθος της Λάρισας δεν γίνεται να διαθέτει μόνο αυτόν το πενιχρό σύνολο διατηρητέων κτηρίων και για αυτό τον λόγο ζητάμε μετά και από αυτή την σημαντική συστράτευση των φορέων της πόλης να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για την κήρυξη των κτηρίων ως διατηρητέα.

Πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση θα δώσει ένα στίγμα για την αξία της αρχιτεκτονική κληρονομιάς αποτελώντας την αφετηρία για την περαιτέρω αναζήτηση και ανάδειξη περισσότερων αξιόλογων κτηρίων της πόλης που πιθανόν να μην έχουν συμπεριληφθεί στην συγκεκριμένη λίστα.

ΔΕΙΤΕ τα κτήρια ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.8.2021.

διατηρητεα αξιολογα κτηρια Λαρισης, Λαρισας, Λαρισα


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ