Η Άρτα το 1821. Έμποροι, τεχνίτες, εταιριστές επαναστάτες

Η Άρτα το 1821.
Έμποροι, τεχνίτες, εταιριστές επαναστάτες

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διοργανώνει την περιοδική έκθεση με τίτλο «Η Άρτα το 1821. Έμποροι, τεχνίτες, εταιριστές επαναστάτες», την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00, σε κτήριο της προσφάτως αναστηλωμένης ακρόπολης του Κάστρου Άρτας (Ιτς Καλέ).


Μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό παρουσιάζεται η Άρτα κατά τους προεπαναστατικούς χρόνους και τους πρώτους χρόνους του Αγώνα. Περιγράφονται οι επικρατούσες πριν από την κήρυξη της Επανάστασης κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, καθώς και τα ιδεολογικά ρεύματα, τα οποία συνέβαλαν στην αφύπνιση της συνείδησης των Ελλήνων. Σκιαγραφούνται, επίσης, οι σημαντικές προσωπικότητες, που επηρέασαν την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων με την πολυσχιδή προσωπικότητα και τη στρατιωτική τους ευφυΐα, και προβάλλονται τα σημαντικότερα στρατιωτικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Άρτας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821, ΕΔΩ.

Το αφήγημα ενισχύεται από την έκθεση επιλεγμένων αντικειμένων, που ευγενικά παραχώρησε το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου και ο διακεκριμένος Ηπειρώτης συλλέκτης, κ. Φώτης Ραπακούσης. Πρόκειται για εντυπωσιακά κειμήλια, όπως όπλα, κοσμήματα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και έργα τέχνης, που ανασυνθέτουν γλαφυρά την ατμόσφαιρα της εποχής.

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων.

ΠΗΓΗ: Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.9.2021.

Άρτα 1821 εμποροι, τεχνιτες, εταιριστες επαναστατες, Εφορεια Αρχαιοτητων Αρτας Αρτας εμπορος, τεχνιτης, εταιριστης επαναστατης,αναστηλωση ακροπολη Καστρο Αρτας Ιτς Καλε, Αγωνας Επανασταση ιδεολογικα ρευματα, συνειδηση των Ελληνων, Μουσειο Αλη Πασα και Επαναστατικης Περιοδου Ηπειρωτης συλλεκτης, Ραπακουσης, κειμηλια, οπλα, κοσμηματα, εργα τεχνης, Ηπειρος Δημος Αρταιων
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ