Μισοβυθισμένη πυραμίδα 12.500 χρόνων, στην Καραϊβική, επαναφέρει το ζήτημα της Ατλαντίδος!

Μισοβυθισμένη πυραμίδα
12.500 χρόνων,
στην Καραϊβική,
επαναφέρει το ζήτημα
της Ατλαντίδος!

Του Γιώργου Λεκάκη

Ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος Raymond Julien ανακάλυψε μια μισοβυθισμένη πυραμίδα (αιγυπτιακού τύπου) στον Ατλαντικό ωκεανό. Η πυραμίδα ευρίσκεται στο νησί Sugar loaf, στο βόρειο άκρον της Γρενάδας στην Καραϊβική.

Το επίσης «παράδοξο» είναι ότι η πυραμίδα εξέχει ως… λόφος, που λέγεται loaf στην τοπική διάλεκτο της Καραϊβικής, ενώ κείται έναντι ενός τόπου που λέγεται Λιβερά και εποπτεύεται από έναν τόπο που λέγεται Σωτήρ!

Η πυραμίδα καλύπτεται από τροπικά δένδρα και λάβα. Τα δένδρα που καλύπτουν το νησί, αποκαλύπτουν το σχήμα της, που κρύβεται από κάτω, και που μοιάζει με το περίγραμμα μιας πυραμίδας με γωνίες 40ο σε κάθε πλευρά. Έχοντας επισκεφθεί το νησί τον Μάρτιο του 2014, λέει ότι η πυραμίδα είναι κολοσσιαία και εξέχει σαν την κορυφή ενός γιγάντιου οβελίσκου. Δεν ακολουθεί το μοτίβο των λόφων, όπως το υπόλοιπο τοπίο. «Είναι τουλάχιστον περίεργο. Η μητέρα-φύση δεν κάνει ηφαιστειακά νησιά σε σχήμα πυραμίδων», εδήλωσε ο κ. Julien.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ, ΕΔΩ.

Κατά την γνώμη μου, αυτή είναι απόδειξη του χαμένου πολιτισμού της Ατλαντίδας. Πέφτει στην θέση της μυθολογίας για την Ατλαντίδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, ΕΔΩ.

Υπάρχουν ενδείξεις ηφαιστειακής δραστηριότητας. Αυτό ταιριάζει με την ιστορία του φιλοσόφου Πλάτωνα για την καταστροφή της Ατλαντίδας από ηφαιστειακή έκρηξη και σεισμούς. Ο Πλάτων είπε επίσης ότι η Ατλαντίδα ήταν πέρα ​​από τον πυλώνα του Ηρακλή και ήταν πάνω από 9.000 χρόνια πριν από την εποχή του. Σε αυτή την περίπτωση, ο Πυλώνας του Ηρακλή είναι το Στενό του Γιβραλτάρ και από εκεί και πέρα ​​ο Ατλαντικός Ωκεανός. Η καλύτερη απόδειξη όλων είναι το γεγονός ότι η πυραμίδα είναι μισοβυθισμένη στον Ατλαντικό ωκεανό, με αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον 12.500 χρόνων. Προφανώς, η πυραμίδα ήταν κάποτε πάνω από το νερό, πριν από την τελευταία κατάρρευση της εποχής των παγετώνων, πριν από περίπου 12.500 χρόνια.

Τα οπτικά στοιχεία και μόνον αξίζουν περαιτέρω διερεύνησης καθώς αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικά τρομερό εύρημα. Αυτό ήταν, πιθανώς, ένα από τα υψηλότερα εδάφη της χαμένης ηπείρου της Ατλαντίδος, που εξακολουθεί να μένει μερικώς έξω από τον ωκεανό και για το λόγο αυτό, πολύ πιο προσιτό για ανασκαφή, χωρίς όλη την δαπανηρή χρηματοδότηση που απαιτείται για τον υποβρύχιο εξοπλισμό.

ΠΗΓΗ: CNW, 27.1.2015. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.1.2015.

βυθισμενη πυραμιδα 12.500 χρονια πριν, 12.000 χρονια πριν, 13.000 χρονια πριν, Καραιβικη, Ατλαντιδα, αρχαιολογος πυραμις, Ατλαντικος ωκεανος, νησι Σουγκαρ Λοφ, Sugar loaf, Γρεναδα Γραναδα, λοφος, διαλεκτος Λιβερα Levera, Σωτηρ, τροπικο δενδρο λαβα γωνια 40ο μοιρων 2014, κολοσσιαια γιγαντιος οβελισκος ηφαιστειακο νησι χαμενος πολιτισμος Ατλαντις, μυθολογια, ηφαιστειο, Πλατωνας καταστροφη Ατλαντιδας σεισμος Πλατων πυλωνας Ηρακλη 9.000 χρονια πριν Ηρακλης 11.500 χρονια, Στενο Γιβραλταρ εποχη παγετωνων, 10.000 χρονια χαμενη ηπειρος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ