ΜΕΝΔΩΝΗ: «Διεκδικούμε μόνον την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνος», ούτε καν της Ακρόπολης, ούτε των άλλων μνημείων και αρχαιοτήτων από μουσεία του εξωτερικού!!!

ΜΕΝΔΩΝΗ: «Το υπ. Πολιτισμού
της Ελλάδος
διεκδικεί μόνον την επιστροφή
των Γλυπτών του Παρθενώνος»,
ούτε καν της Ακρόπολης,
ούτε των άλλων μνημείων και αρχαιοτήτων
από μουσεία του εξωτερικού!!!


Σε νέα προκλητική απάντηση προέβη η υπ. Πολιτισμού της Ελλάδος και μάλιστα γραπτώς σε επίσημη απάντησή της σε ερώτηση που της έγινε στην Βουλή των Ελλήνων / Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τμήμα Ερωτήσεων – ΔΕΙΤΕ την ερώτηση, ΕΔΩ.

Στην απάντηση Ερώτησης (236/11.10.2021) με θέμα: «Αίτημα για την επιστροφή των αρχαιοτήτων από μουσεία της Γαλλίας» η Λ. Μενδώνη απάντησε ως εξής:

«Σε απάντηση της με αριθμ. Πρωτοκόλλου 236/11.10.2021 Ερώτησης της Βουλευτού κας Σοφίας - Χάιδως Ασημακοπούλου, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ακολουθώντας την πάγια θέση της Ελλάδας, διεκδικεί μόνον την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνος.

Η Ελλάδα διεκδικεί τις διαμελισμένες μορφές της ζωφόρου, των μετοπών και των αετωμάτων του μνημείου-συμβόλου του δυτικού πολιτισμού, οι οποίες απομακρύνθηκαν βιαίως από το μνημείο και την γενέθλια γη. Η Ελλάδα διεκδικεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα, προκειμένου να επανενωθεί το σύνολο του γλυπτού διακόσμου του και να αποκατασταθεί η ακεραιότητα του εξέχοντος αυτού μνημείου, που εκπέμπει πανανθρώπινες αξίες»!!!

Μάλιστα η απάντησις αυτή διενεμήθη και στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού, την ΓΔΑΠΚ, την Διεύθυνση Μουσείων, και την ΔΙΤΠΑ. Έτσι, να το χωνέψουν όλοι!

Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη, αποτελεί εθνική μειοδοσία!!!

Δηλαδή, με άλλα λόγια το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος, και συνεπακόλουθα η Ελλάς, ΔΕΝ διεκδικούν ούτε καν την Καρυάτιδα του Ερεχθείου (διότι δεν ανήκει στο μνημείο του Παρθενώνος, αλλά στο ευρύτερο μνημείο της Ακροπόλεως Αθηνών), ενώ φυσικά ΔΕΝ διεκδικεί καμμιά από τις άλλες κλεμμένες αρχαιότητες, και τμήματα αρχαίων ελληνικών μνημείων (μεταξύ των οποίων και ο Παρθενών), που ευρίσκονται σε άλλα μουσεία του κόσμου, εκτός του Βρετανικού Μουσείου!!!

Έτσι, οι κλέφτες, οι ληστές και οι άρπαγες των αρχαιοτήτων μας, οι Γερμανοί αρχαιοκάπηλοι επί Κατοχής, οι δημοπράτες και οι ξεπουλητάδες μπορούν να συνεχίσουν το παράνομο έργο τους ανενόχλητοι και να κοιμούνται ήσυχοι, διότι η Ελληνική Πολιτεία… κοιμάται και αυτή…

ΠΗΓΗ: ΥΠΠΟΑ, ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, αρ. πρωτοκόλλου Α489433, 4.11.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 24.11.2021.

ΜΕΝΔΩΝΗ υπουργειο Πολιτισμου Ελλαδος διεκδικηση επιστροφη των Γλυπτων του Παρθενωνος Ακροπολης, μνημεια αρχαιοτητες μουσειο προκληση υπουργος Πολιτισμου Ελλαδας απαντηση ερωτηση Βουλη των Ελληνων Κοινοβουλευτικος Ελεγχος μουσεια Γαλλια Ασημακοπουλου, Ελλαδα Γλυπτα Παρθενωνα Ελλας διαμελισμος ζωφορος, μετοπη αετωμα μνημειο συμβολο δυτικος πολιτισμος, απομακρυνση Παρθενωνας, επανενωση γλυπτος διακοσμος αποκατασταση ακεραιοτητα πανανθρωπινες αξιες Καρυατιδα καρυατις Ερεχθειου Παρθενων Ακροπολη Αθηνων κλεμμενες αρχαιοτητες, Ελγιν Βρετανικο Μουσειο κλεφτες, ληστες αρπαγες Γερμανοι αρχαιοκαπηλοι αρχαιοκαπηλια Κατοχη, δημοπρασια ξεπουλημα παρανομο εργο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ