ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – ΛΕΥΚΩΜΑ του ΤΑΣΕΗ για το 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

& ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – ΛΕΥΚΩΜΑ
του ΤΑΣΕΗ για το 2022

Κυκλοφόρησε το Θεατρικό Ημερολόγιο – Λεύκωμα του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) για το 2022, το οποίο εκδίδεται τα τελευταία χρόνια και έχει αποκτήσει ένα σταθερό και σημαντικό αναγνωστικό κοινό.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΔΣ του ΤΑΣΕΗ - Πρόεδρος του οποίου είναι ο Ζαχαρίας Ρόχας, Γενικός Γραμματέας ο Κώστας Βενετσάνος και επί τιμή Πρόεδρος ο Σπύρος Μπιμπίλας:

«Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα ημερολόγια – λευκώματα του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) που εκδίδονται τα πέντε τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε και το φετινό μας ημερολόγιο – λεύκωμα του 2022, που έχει σαν θέμα τη θλιβερή επέτειο των 100 ετών από τη μεγάλη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, που σημάδεψε το έθνος μας και αφάνισε μια ιστορία τριών χιλιετιών, και ταυτόχρονα οριοθέτησε ουσιαστικά τη σημερινή Ελλάδα και την ένταξη στον ελλαδικό χώρο του Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Η ύλη του ημερολογίου αυτού είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Σύσση Καπλάνη, για τη σκοτεινή αυτή περίοδο, για τους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής, που μεταλαμπάδευσαν τον πολιτισμό της Μικρασίας στην Ελληνική πατρίδα και σε όλους όσοι κατάγονται από τη Μικρασία και τον Πόντο.

Ακόμα, με αυτό το λεύκωμα καταγράφονται με όλη τους την ιστορία για πρώτη φορά τα σωζόμενα αρχαία ελληνικά θέατρα που υπάρχουν σήμερα στην Τουρκία, από τα πάμπολλα που αρχικά υπήρχαν. Η πολύτιμη αυτή ύλη καθιστά το φετινό μας ημερολόγιο συλλεκτικό και χρήσιμο για τον ιστορικό του μέλλοντος, όπως και τα 4 των προηγούμενων ετών που ακόμα τα διαθέτουμε για το αναγνωστικό κοινό.

Ταυτόχρονα, εμπλουτίζουμε κάθε χρόνο τις ημερομηνίες γεννήσεων και θανάτων των Ελλήνων Ηθοποιών, και αυτή τη στιγμή έχουμε καταγράψει πάνω από 7.000 ημερομηνίες.

Με τα έσοδα από τις πωλήσεις του ημερολογίου συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα χρήματα για τη βοήθεια των πληττόμενων ηθοποιών και για τους υπόλοιπους σκοπούς του ΤΑΣΕΗ…».

Το Θεατρικό Ημερολόγιο – Λεύκωμα ΤΑΣΕΗ με θέμα «Ελληνικό Θέατρο & Μικρασιατική Καταστροφή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Έρευνα - Συγγραφή: Σύσση Καπλάνη.

Επιμέλεια εξωφύλλου: Διονύσης Γαρδέλης – Καπλάνης.

Επιμέλεια - Συλλογή ημερομηνιών γεννήσεων & θανάτων: Σπύρος Μπιμπίλας.

 

v     Τα θέματα για τα μεγάλα θέατρα της Μικράς Ασίας επιμελήθηκε ο Γιώργος Λεκάκης.

 

Τιμή Ημερολογίου 2022: 12 ευρώ.

Τιμή ημερολογίων προηγούμενων ετών: 5 ευρώ.

Τα προηγούμενα Θεατρικά Ημερολόγια του ΤΑΣΕΗ:

- 2018: Το θέατρο των  Μπουλουκιών, το θέατρο του Βουνού, οι πρώτες Ελληνικές Κινηματογραφικές ταινίες, τα πρώτα Θέατρα και κινηματογράφοι που λειτούργησαν στην Αθήνα, το θέατρο στο ραδιόφωνο, οι πρώτες τηλεοπτικές σειρές, οι πρώτες παραστάσεις στην Επίδαυρο.

- 2019: Οι Μεγάλες Θεατρικές Οικογένειες  /  Οι εν ζωή ηθοποιοί άνω των 85 ετών.

- 2020: Έλληνες Καλλιτέχνες απανταχού της Οικουμένης.

- 2021: Ελληνικό Θέατρο & Επανάσταση 1821 / Πρωθιέρειες Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Κεντρική διάθεση: ΤΑΣΕΗ, Κάνιγγος 33, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας – παραγγελιών : 210 3815879, e-mail : tasei1917@yahoo.gr. Διάθεση και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία. Δυνατότητα αποστολής με courier , έπειτα από τηλεφωνική παραγγελία στο 210 3815879.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΑΣΕΗ 2022, Θεατρο Ταμειο Αλληλοβοηθειας του Σωματειου Ελληνων Ηθοποιων ΣΕΗ Ροχας, Βενετσανος Μπιμπιλας, ημερολογια – λευκωματα Σωματειο Ελληνων Ηθοποιων 1922, Ελλαδα Μικρασιατικος Πολιτισμος Καπλανη, καλλιτεχνες Μικρασια Ελληνικη πατριδα Μικρα ασια Ποντος σωζομενα αρχαια ελληνικα θεατρα Τουρκια, συλλεκτικο Ελληνες Ηθοποιοι Γαρδελης – Καπλανης Λεκακης Μπουλουκια Βουνου, βουνο Ελληνικη Κινηματογραφικη ταινια Θεατρα κινηματογραφοι Αθηνα, ραδιοφωνο, τηλεοπτικη σειρα, παρασταση Επιδαυρος Θεατρικη Οικογενεια ηθοποιος Ελληνας Καλλιτεχνης Επανασταση 1821 / Πρωθιερεια Ολυμπιακων Αγωνων, Ολυμπιακοι Αγωνες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ