Μελετώνται 100 μεγαλιθικοί τάφοι στην Ιαπωνία, προσανατολισμένοι κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο προς το τόξο του Ανατέλλοντος Ηλίου

Μελετώνται 100 μεγαλιθικοί τάφοι
στην Ιαπωνία,
προσανατολισμένοι
κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο
προς το τόξο
του Ανατέλλοντος Ηλίου

Του Γιώργου Λεκάκη


Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, για να αναλύσουν την θέση περισσότερων από 100 μεγαλιθικών τάφων, που κατασκευάσθηκαν στην Ιαπωνία, μεταξύ του 3ου και 7ου αιώνα μ.Χ. / περίοδος Kofun.

Αυτή η μελέτη δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ιαπωνία, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των Kofun και του γεγονότος ότι η πρόσβαση στην περίμετρο συνήθως απαγορεύεται.

Αυτοί οι τάφοι, γνωστοί ως κοφούν / kofun, έχουν σχήμα κλειδαρότρυπας.

Οι μεγαλύτεροι τάφοι πιστεύεται ότι εκτίσθησαν για αυτοκράτορες, ενώ οι μικρότεροι μπορεί να ανήκαν σε άλλα μέλη των αυτοκρατορικών οικογενειών, ή σε αξιωματικούς της αυλής. - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΙΑΠΩΝΙΑ, ΕΔΩ.

Αλλά η μελέτη υποδηλώνει ότι οι τάφοι αυτοί είναι προσανατολισμένοι προς το τόξο του Ανατέλλοντος Ηλίου!

Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος από τους γνωστούς τάφους, ο Daisen Kofun στην Οσάκα, είναι προσανατολισμένος προς τον Ανατέλλοντα Ήλιο κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, εξήγησαν οι ερευνητές.

Αυτή η ευθυγράμμιση των τάφων μπορεί να συνδέεται με την αυτοκρατορική παράδοση, που θεωρούσε τους αυτοκράτορες της Ιαπωνίας ως απόγονους της Αματερασού / Amaterasu, της θεάς του Ηλίου, κατέληξαν.

ΠΗΓΗ: Norma Camilla Baratta, Giulio Magli, Arianna Picotti «The Orientation of the Kofun Tombs», στο Remote Sensing, 2022, 14(2), 377, https://doi.org/10.3390/rs14020377, 14.1.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 15.1.2022.


μεγαλιθικος ταφος Ιαπωνια, προσανατολισμος χειμερινο ηλιοστασιο τοξο του Ανατελλοντος Ηλιου, Πολυτεχνειο Μιλανου, δορυφορικη εικονα μεγαλιθικοι ταφοι 3ος 7ος αιωνας μΧ περιοδος Kofun απαγορευση κοφουν κλειδαροτρυπα κλειδι, κλειδαρια, αυτοκρατορας, αυτοκρατωρ Νταισεν Νταιζεν Daisen Kofun Οσακα ιαοωνιας ευθυγραμμιση αυτοκρατορικη παραδοση, οικογενεια απογονος Αματερασου / Amaterasu, θεα του Ηλιου, ανατελλων ηλιος Orientation Kofun Tombs
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ