Νέα περιοδική έκθεση: Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος - Η συμβολή της Εκκλησίας στον Αγώνα του 1821

Νέα περιοδική έκθεση:
Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος
Η συμβολή της Εκκλησίας
στον Αγώνα του 1821

     Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, διοργανώνει την Έκθεση «ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ – Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821», η οποία περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια φυλασσόμενα σε Ιερούς Ναούς, Ιερές Μονές και εκκλησιαστικά Μουσεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, στις συλλογές του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου καθώς και στις ιδιωτικές συλλογές των Βασίλη Κορκολόπουλου, Ντίνου Νοταρά και Μιχαήλ-Μάριου Σκούλλου.

Η Έκθεση έχει στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Εκκλησίας στην Εθνεγερσία του 1821 και του ρόλου Αυτής ως σημαντικού παράγοντα διαφύλαξης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων.

Τον αγιασμό των εγκαινίων της Έκθεσης ετέλεσε στις 8 Φεβρουαρίου 2022 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η έκθεση από την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, έως και τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου, θα είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό στον όροφο του κεντρικού κτηρίου (Μέγαρο Δούκισσας της Πλακεντίας).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2132139500, 2132139513

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 10.2.2022.

εκθεση Υπερ Πιστεως και Πατριδος συμβολη της Εκκλησιας Αγωνας του 1821, Ειδικη Συνοδικη Επιτροπη Ακαδημια Εκκλησιαστικων Τεχνων Εκκλησια της Ελλαδος, Βυζαντινο και Χριστιανικο Μουσειο ΠΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ επανασταση 1821 ιστορικο κειμηλιο Ιερος Ναος, Ιερη Μονη εκκλησιαστικο Μουσειο Ιερα Αρχιεπισκοπη Αθηνων Ιερη Μητροπολητναος Ιβηρων Αγιον Ορος, συλλογη Κορκολοπουλος, Νοταρας Σκουλλος Εθνεγερσια εθνικη ταυτοτητα Ελληνες Αρχιεπισκοπος Αθηνων & πασης Ελλαδος Ιερωνυμος, Προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας, Σακελλαροπουλου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ